Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 26, 2006

Intussen aan het front

door Keesjemaduraatje

deze vier dagen wilde ik dus besteden aan het metselen van een muur. De 5 pilaren zijn al klaar en nu moet er nog tussenin een muur gebouwd worden. Het is de bedoeling dat er bovenop NATO prikkeldraad komt en overal bewegingsmelders met camera's. Je moet goed op alles voor bereid zijn. We noemen het geen "muur", maar een "erfafscheiding"

Maar het regende en er kwam niets van terecht. Voor de zomer moet het klaar zijn. Dus ging ik met mijn oudste zoon naar de boekhandel en kocht daar "De Jodenstaat" van Theodor Herzl. Toen we weer thuiskwamen heb ik er al een stuk in gelezen en daarbij zijn me drie dingen opgevallen.

Herzl schrijft over de "oplossing van het Jodenvraagstuk". dat klinkt me heel erg in de oren als "Endlösung der Judenfrage"

Hij kon kiezen tussen Argentinië en Palestina. Dat daar ook al mensen wonen komt in het gehele boek volgens mij niet voor. Ik zal het nog eens goed lezen en dan er op terug komen.

De methodes die gepropageerd worden om een Joodse staat te stichten, doen me meer aan communisme denken dan aan een liberale staat. alles wordt gepland en alles is in het bezit van één "Company". Er wordt ook een groot verschil gemaakt tussen gewone arbeiders en intellectuelen.

Dus het is toch wel een gedateerd boek, maar toch de grondsteen van het moderne Zionisme. Ik zal mijn definitieve mening hier op dit pro- Israelische weblog uit de doeken doen.

2 comments:

Wim said...

Die mening hoor ik graag kees. Wat vind je trouwens van Karel van het Reves tekst, die hier eigenlijk ook mee te maken heeft: terroristen

keesjemaduraatje said...

ik heb me altijd al afgevraagd hie het mogelijk is dat Nederland die molukse treinkapingen zo heeft verwerkt zonder veel tegengeweld. Je moet bedenken dat er kinderen gekaapt werden