Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 31, 2006

Krakende Democraten

door Keesjemaduraatje
er is een kleine onstemmigheid uitgebroken in huize Maduraatje nadat Mevrouw de Minister Dekker van Volkshuisvesting op het journaal verschenen was en het kraken wilde verbieden. Mijn oudste zoon is verbolgen dat ik daar niet emotioneel genoeg op reageerde. Ik zou kwaad moeten zijn dat het kraken verboden ging worden. Ja, als we de staat nodig hebben en eerst een goedkeuring van zo 'n minister nodig hebben om tot kraken te komen, dan vraag ik me af en wat voor sociaal- democratische verzorgingsstaat we eigenlijk leven. De grote steden willen het kraken toestaan als stok achter de deur. Ja, dus krakers zijn de knokploegen van het gemeentebestuur geworden.
De woningnood is echt niet ontstaan door die paar kantoorpanden in de grachtengordel die leeg staan. De woningnood ontstaat doordat alle huurhuizen eigendom zijn van woningbouwverenigingen, bestuurd door PvdA-ers met hun bureaucratie en trage besluitvorming. In Belgie en Duitsland, de ons omringende landen, is geen woningnood, doordat de mensen daar huizen bouwen met een extra verdieping erop en als ze met pensioen gaan verhuren ze die. Daar loont het nog de moeite een huis te bouwen en te verhuren. In Nederland worden de huren zo kunstmatig laag gehouden dat geen zinnig mens meer huizen wil bouwen. De woningbouwverenigingen zitten ook op hun geld en bouwen niet.

Of ben ik nu te rechts geworden?

Daarna kwamen alle vijf onbekende lijsttrekkerkandidaten van D66 op de NOVA en werd er een dame vertoond die de wereldvrede wilde brengen aan de mensen. Dus toen zei mijn vrouw dat de D66 een vage idealistenpartij was en of ik ook zo zou gaan roepen van wereldvrede. Ja, waarom niet. Iemand moet het toch roepen?

Daarna vroeg ik me opeens af waarom ik al zolang geen reactie van Rinus Duikersloot op mijn weblog heb mogen aanvaarden en of ik nu definitief bij iedereen ongeliefd gemaakt heb, nadat ik me zo nadrukkelijk tot een bepaalde partij heb bekend? We weten het niet. Maar wat we wel zeker weten is dat God liefde is.

3 comments:

pascalle said...

Zeg keesje.. geloof jij eigenlijk wel in evolutie?

Pascalle said...

ah zo te zien is keesjes weblog net verhuist... fijne opmaak he...

Rinus Duikersloot said...

Beste Keesje, het zijn hectische tijden en ik kan alle ontwikkelingen nauwelijks bijbenen. Daarom heb ik je weblog even bewust genegeerd maar maak je geen zorgen. Binnenkort kom ik hier wel met een grote schoonmaak.