Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 17, 2006

Nederlands Sociaal Forum

door Keesjemaduraatje

nog drie nachtjes slapen en dan kunnen de extreem-linkse stromingen in Nederland hun hart ophalen aan een keur van workshops en lezingen op het Nederlands Sociaal Forum te Nijmegen.
Er zijn maar liefst 7 workshops over "Palestina", waarbij de haat en agressie tegen joden en de staat Israel ongehinderd geventileerd mogen worden. Ter vergelijking: er is niet één workshop over de volkerenmoord in Darfur en ook geen workshop over het drama dat op dit moment in Somalië (het geboorteland van Ayaan Hirsi Ali) aan de gang is, waar moslim-fundamentalisten de stad Mogadishu zojuist hebben veroverd. Waarschijnlijk gaan de schrijvers van het WRR rapport er binnenkort heen om de zegeningen van het "Islamitisch Activisme" met eigen ogen te aanschouwen.

Er wordt ook slechts één workshop over Afghanistan gehouden waarin de terechte vraag wordt gesteld of we er heen gaan om op te bouwen of om te bezetten.

Hier een opsomming van de workshops over "Palestina", zodat de geachte lezers en reaguurders van extreem-linkse- en islamitische komaf, die ook op dit democratische weblog aanwezig zijn, zonder problemen hun bestemming kunnen vinden.


Zaterdag 20 mei 11.00 uur
News­Peak or ­Speak? The New Western Media

The Middle East in the Western Media
seminar Workshop in English. Robert Fisk (journalist The Independent): 'journalistieke neutraliteit is niet langer relevant in het Midden Oosten, journalisten moeten compassie tonen met de slachtoffers.' Robert Fisk is de meest gedecoreerde buitenlandjournalist ter wereld.
Nederlands Instituut Israel-Palestina, Dick Scherpenzeel Stichting
C 14

Zaterdag 14.30 uur
De actuele situatie in Palestina seminar Hoe is het dagelijks leven voor Palestijnen in de bijna 40 jaar lang bezette gebieden? Wat zijn actuele ontwikkelingen? Hoe de vooruitzichten op een rechtvaardige vrede met een volledig einde van de bezetting conform het VNbesluit
over de 'apartheidsmuur'?
Nederlands Palestina Komitee
(NPK), SAP/Grenzeloos; IS, PGN,
UCP
T23

Zaterdag 12:45 uur
The Iron Wall' Documentaire en Debat seminar Premiere van Documentaire van PARC (Palestinian Agricultural Relief Committees) over de Israelische nederzettingen en muur. Met veel archiefbeelden en interviews. De Palestijnse projectleider Mohammed Alatar en de Israelische
journalist Akiva Eldar lichten de film toe.
United Civilians for Peace (UCP),
Nederlands Palestina Komitee
(NPK) en Een Ander Joods Geluid
T23

Zaterdag 16.15 uur
Het Palestijnse verzet ondersteunen: geweldloos actievoeren in Palestina.
De ISM is een door Palestijnen geleide beweging van internationale vrijwilligers. Met geweldloze acties ondersteunen wij het verzet tegen de Israëlische bezetting.
Sprekers Sylvia Seebregts en Christine Grefer.
ISM Nederland, Nijmeegs
Palestina Komitee


Zaterdag 16.15
Het bewust creëren van een vijandsbeeld als onderdeel van de oorlogsstrategie. De achterliggende agenda van de hetze tegen Arabieren/Moslims. Wat zei het Project for a New American Century
over een vijandsbeeld? Welke rol spelen de media? Wat is het praktische gevolg voor mensen in het MiddenOosten en migranten in Nederland?
Vier sprekers uit Arabische wereld en discussie.
Vrijwillige Internationale Aktie, Nederlands Palestina Komite, Komitee Marokkaanse Arbeiders
in Nederland, TNI
T26
E12

Zaterdag 18.00 uur
Palestina/Israel: Geen Vrede zonder Gerechtigheid. Israel's bezetting van Palestijns grondgebied gaan onverminderd door. De discriminatie van Palestijnen in Israel ook. Israel negeert VNbesluiten.
Hoe bereiken we dat de Palestijnen eindelijk hun rechten verkrijgen?

Sprekers Mustafa Barghouthi, Michel Warschawski, e.a.
Nederlands Palestina Komitee
(NPK), SAP/Grenzeloos, IS, PGN
C16

Zaterdag 20.00 uur
A better future for Palestine workshop Aan het woord komen o.a. verschillende leden van ROOD die Palestina het afgelopen jaar bezochten. Kom ook en help mee bouwen aan een betere toekomst voor Palestina!
ROOD, jongeren in de SP E7

Om nu meteen de vragen van de zijde van de Moslimomroep en de Nijmeegse Kraakbeweging te beantwoorden: Het bekritiseren van de staat Israel mag en is ook nodig. Er is echter sprake van anti-semitisme als de drie D's in stelling gebracht worden: delegimitatie, demonisering en dubbele maatstaven. Bij delegitimatie wordt het joodse volk het recht ontzegd om een eigen staat te hebben. Bij demonisatie worden onwaarheden en overdrijvingen gebruikt om een éénzijdige aanval op de Israelische staat te lanceren, terwijl dezelfde kritiek en methodes niet tegen andere staten wordt gebruikt. Bij Dubbele Maatstaven worden het recht op zelfverdediging, het recht op een vrij en onafhankelijk bestaan en het recht op in vrede en vrijheid leven wel aan het ene volk en niet aan het andere volk toegekend.

Het programma van dit NSF laat duidelijk zien dat deze drie D's aanwezig zijn door het volkomen eenzijdige karakter. Maar we leven in een vrij land en gelukkig mag iedereen zijn gektes hier uitleven. Dus ik wens de dames en heren ondersteuners van het terrorisme veel plezier en een zinvolle tijdsbesteding.

6 comments:

Arie said...

Wanneer laat je de opvatting dat elke kritiek op de Israelische staat anti semitisch is? Ik herinner me een post over Indymedia die nergens op sloeg en geheel ten onrechte door jouw anti semitisch genoemd werd.
We weten ondertussen wel dat de gene die onder democratische vlag de meeste schendingen van mensenrechten veroorzaakt altijd op Keesje z\'n waardering kan rekenen. Oud nieuws.

ps. Zelfs jij bent welkom om je visie te propageren op het NSF of op de open speelplaats. Maar kommentaar van de zijlijn leveren maakt natuurlijk minder kans op een weerwoord.

keesjemaduraatje said...

aangezien mijn veiligheid niet gegarandeerd kan worden, heb ik die uitnodiging niet aanvaard

Arie said...

Dat zal wel mee vallen. Tussen alle NGO ballen valt een rechtse bal als jij vast niet op.

VecycleHype-tool said...

Lees het hele blog, pretty good

online courses detecting computer fraud said...

When they decided they revealed probably modulate the geology that was undergone to them by john hey.

hmsmid@gmx.net said...

´Zelfs jij bent welkom...´

Zegt al genoeg. Eerst een zijlijn instellen en vervolgens de tegenstander uitnodigen daar heel voorzichtig een stapje over heen te zetten.

En dan maar moeten hopen dat het niet opvalt...