Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 12, 2006

Omgekeerd Demoniseren

door Keesjemaduraatje

wat omgekeerd demoniseren is, dat heb ik geleerd van de geachte Bürgemeister der Samtgemeinde Kirchdorf Heinrich Kammacher, die het presteerde om in elke toespraak gewag te maken van de "hoge heren" en de gemeente Kirchdorf in het bijzonder en alle Kirchdorfer überhaupt, die een hekel aan ons hebben en ons altijd al dwars hebben gezeten etc etc. Intussen wilde hij gewoon Samtbürgemeister van die plaats worden, maar hij kwam uit Barenburg en schold altijd op die verrekte Kirchdorfer. Begrijpen jullie het nog? Dus dat je doet alsof de gehele wereld een hekel aan ons heeft en daardoor een "wij-gevoel" creeërt.

Het komt ook voor bij veel verenigingen, zoals Motorclubs en Wohnmobile-vereine (Camperclubs) die in hun vakbladen voortdurend erover schrijven hoe ze tegengewerkt worden. Pim Fortuyn heeft er gebruik van gemaakt door te beweren dat de pers tegen hem was, terwijl de pers juist voortdurend over hem schreef en hem steeds in beeld bracht. Het gaat er niet om hoe je genoemd wordt, maar dat je genoemd wordt en als het even kan in beeld gebracht wordt.

In die zin was het optreden van Mark Rutte bij Paul de Leeuw gisteravond geslaagd, alleen had hij misschien niet meteen nee moeten roepen toen Paul vroeg of hij soms homo was. Omgekeerd demoniseren moet geleerd zijn. Dat kan niet iedereen. Wel pianospelen. dat kan Mark Rutte goed.

Dus dat demoniseren van Verdonk en dat bedreigen van Ayaan Hirsi Ali, dat kon wel eens een heel ander effect krijgen dan de demoniserenden ervan verwachten. Ze worden genoemd en ze staan hun mannetje. Dat onthoudt de gemiddelde kijker ervan.

Het is niet bepaald liberaal wat ik nu zeg, maar de slachtofferrol op zich hoeft niet een slechte positie te zijn. Kijk mij nou wat zielig. Dat is ook een positie om vanuit te vechten.

Wat moet ik morgen stemmen op het D66 congres? Voor opheffing? Voor het uit het kabinet stappen? Ik heb nog helemaal geen zin in weer een campagne. Graag jullie politiek incorrecte suggesties in de commentaren.

No comments: