Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 25, 2006

Anja kom terug

het zal wel toeval zijn, maar nu is Anja Meulenbelt op de Gazastrook en nu breekt de pleuris daar weer uit. Natuurlijk is het allemaal weer de schuld van de Israelische regering. Het heeft even geduurd, maar nu krijgen de Israeli's zelfs de schuld van de onderlinge twist van de terreurgroepen op de gazastrook.

Hier is het citaat:
" Dat was nieuw, zegt Fatma. Er werden bommen gelegd bij huizen, onder auto’s, zowel van Fatah als van Hamas. Niemand weet wie dat doet. ‘Dirty hands’, noemt Fatma ze, collaborateurs, provocateurs. Je kunt het niet bewijzen, maar het leek wel alsof er alles aan gedaan werd om in Gaza de burgeroorlog te ontketenen.

Tijdens demonstraties en bijeenkomsten doken mannen op, gemaskerd, die begonnen te schreeuwen, tegen Fatah, tegen Hamas. Maar het is geen burgeroorlog geworden, nog niet in ieder geval.

Wel heeft Hamas behoorlijk aan populariteit ingeboet de laatste tijd. Niet alleen omdat de economische situatie zo veel erger is geworden sinds ze aan de macht zijn, dat weet iedereen, dat is de schuld van Israel, en van Amerika – en van Europa. Maar dat ze hun eigen achterban niet in bedwang hebben kunnen houden, die nu de kans rijp zag om nog even wraak te nemen op oude vetes met Fatah. En dat ze plotseling Hamas mensen als leiding in de ministeries hebben gezet, waardoor mensen hun banen kwijt raakten. Terwijl ze hadden beloofd het niet te doen. Wat er nu verder gaat gebeuren? Niemand weet het. Misschien valt de Hamasregering, misschien komen er nieuwe verkiezingen. Meer dan 25 procent van de stemmen zou Hamas nu niet krijgen, is de voorspelling, en dat is waarom ze zo tegen het referendum zijn dat Abbas wil houden."

Anja is dus zo dom om gewoon de propaganda van de Fatah-terreurgroepen door te geven en op haar weblog te schrijven.

1 comment:

Michiel Mans said...

Anja geeft wel vaker propaganda direct door. En dat voor iemand die voor het Nederlandse volk in de eerste Kamer zit. Ze houdt zich vooral met de Palestijnen bezig. Of met de allochtonen in Nederland.