Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 29, 2006

Onze Taida

door Keesjemaduraatje

gisteren was ik op een middelbare school in Eindhoven en hoorde dat de Syrische Christen van hierachter morgen even terugkomt  om de diplomauitreiking van zijn zoon bij te wonen. Hij kan niet met de trein reizen en daarom brengt een vrijwilligersorganisatie uit Almelo hem hierheen. De Syrische christenen die onze achterburen waren, zitten nu al weer 6 maanden in een asielzoekerscentrum om uitgewezen te worden. Omdat de vader het aan zijn hart heeft, hoeven ze niet in Ter Apel te wachten, maar mogen ze in de buurt van het ziekenhuis verblijven. Dus ik dacht gisteravond nog : "als het kabinet valt mogen Dani en zijn ouders hier misschien blijven".  Een van de leraren vroeg nog of ze niet een persverklaring over "onze Taida" moesten uitbrengen.  Waarschijnlijk zijn er zo honderden Taidas in Nederland, die hun eindexamen VWO hier doen en dan uitgezet worden of zelfs vlak voor het examen worden uitgezet.

We worden op onze wenken bediend. Vannacht is de kabinetscrisis uitgebroken, dankzij D66 die voor een keer hun rug recht houden. Het D66 congres had al besloten dat na Congo, Syrie en Ayaan nu eindelijk de maat vol is. Ik ben benieuwd of we binnenkort weer verkiezingen krijgen.

No comments: