Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, July 17, 2006

Freedom for Palestine

door Keesjemaduraatje

Je vraagt je wel eens af of mensen nadenken voordat ze een leuze roepen of zelfs teksten op hun T-shirts dragen. Neem nou deze vriendin van Anja Meulenbelt:

In eerste instantie lijkt dat een hele legitieme oproep: Freedom is altijd goed.
Dan ga je nadenken. "Palestine"waar lag dat ook al weer. Bedoeld ze de Palestijnse gebieden?
Maar die waren toch al bijna vrij? Op de Gazastrook kan de Hamas en de PLO toch al jaren hun zegenrijke werk, gesteund door subsidie vanuit Europa doen?

In 2000 heeft premier Barak toch al een stuk land beloofd aan de Palestijnen, waar zelfs een stuk Oost-Jerusalem bij was? Meteen daarna brak de Tweede Intifada uit, omdat Yasser Arafat ook de gehele Templeberg erbij wilde hebben en daarom de vredesbesprekingen verliet.

Where the hell is Palestine? Ik ben bang dat de Hamas daarmee het gehel Heilige Land bedoelt en dat belooft niet veel goed voor de Joden die daar wonen. Zelfs de Christenen zijn dan niet meer veilig.
Dat Hamas dit politieke doel heeft, daar kan je je nog iets bij voorstellen, maar dat een Nederlandse Mevrouw dit idee steunt is vrij moeilijk te begrijpen.

4 comments:

Pascalle said...

hierboven dat was ik dus

Anonymous said...

lieve kees, kijk toch eens verder dan politieke spelletjes..daar gaat het nu juist niet om. hamas nu, over een paar jaar een andere groepering aan het roer. wat blijft? Wat is de constante? Burgers die er wonen. die vrij willen reizen buiten grenzen, die bedrijven willen starten, die kinderen in veiligheid op willen laten groeien, die trots aan kleinkinderen willen vertellen waar hun 'roots'liggen, wat de mooie geschiedenis en cultuur van hun volk is, eigen gebruiken hebben en mogen uitdragen, voedsel in de winkels hebben liggen, kunne kiezne uit elke opleiding die binnen je physieke en mentale vermogen ligt, en baas mogen zijn over je eigen leven. Dit vinden wij immer sook een basaal recht voor onszelf of niet dan? En als een groep mensen datzelfde nastreeft, wat is daar dan mis mee? zeker als ze daar al een geschiedenis van honderden jaren hebben liggen? Noem het zoals je wil kees, grenzen bestaan niet,die zijn grecreerd door de mens alleen. en als wij onszelf uit de hand laten lopen gebruiken we die zelf getekende lijntjes op landkaarten ook nog als opsluiting voor een groep. houden infrastructuur tegen, doen de geldkraan dicht en t dan maar zelf zien t rooien. nee openheid en eerlijkheid voor allen? Free palestine, whatever palestine ook is voor diegenen die zijn palestijn noemen.

keesjemaduraatje said...

Daar was ik al bang voor ja. Kan de familie "Moslimbroer en Moslimzus" misschien alstublieft even proberen bij mevrouw Meulenbelt te gaan posten? Jullie kunnen mij niet meer bekeren en het bespaart jullie heel veel hartkloppingen.

Pascalle said...

ja kees we hebben jou ook gemist ;-)