Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 23, 2006

Jihad, Jihad, Jihad

door Keesjemaduraatje

vandaag 22 juli gingen Rinus en ik op onderzoek uit en wilden weten wat er nou zo leuk is om in de gloeiende hitte een Anti-Israel-Demonstratie te bezoeken en mee te lopen naar het Museumplein. Ik was al om 12.00 uur aanwezig en ging meteen maar bij de leiding van de demonstratie staan om op te vangen welke haatdragende leuzen er zoal gesproken werden. Volgens mij was het Bart Griffioen, van de Internationale Socialisten, maar daar wil ik vanaf wezen, want tegenwoordig dragen al die actievoerders van de petjes en hebben een kaalgeschoren hoofd en een ringbaardje. Maar Bart dus, die ging aan een aantal jongelui uitleggen dat de demonstranten vooral genoeg te drinken moesten hebben en dat de stoet daar en daar zou vertrekken. Een aardige Marokkaanse jongeman kwam naar mij toe en vroeg of ik in de ordedienst wilde. Kijk, die weten mij tenminte nog op waarde te schatten. Maar ik wilde niet. De hele organisatie was verder in vaste Nederlandse handen, dus dat was goed.

Nkorea Ik ging nog even naar de Bijenkorf om een boek van Ayaan Hirsi Ali te kopen, maar die boeken waren niet op voorraad. Een veeg teken voor de Nederlandse Cultuur als je mijn mening wilt weten. Intussen was ik weer bij de ingang van de Bijenkorf en Rinus vervoegde zich bij mij om ons zegenrijke werk te kunnen beginnen. Een belemmerend element was wel dat Rinus niet met de demonstratie mee wilde lopen omdat hij niet meegeteld wilde worden.Er zouden kennissen langs de kant kunnen staan waardoor hij in een verkeerd daglicht zou komen. Ja, je bent met Keesjemaduraatje onderweg of je bent gelukkig.
Ik had een nieuwe Kodak Digitale Camera gekocht speciaal voor deze gelegenheid om alle Jihad leuzen te kunnen vastleggen en te kunnen duiden. Bovendien was het mijn opgave om foto's te maken die niet ook al op het weblog van de geachte afgevaardigde van Hamas en Terreur zouden staan. Een hele moeilijk opgave wat het gehele plein stond vol met enthousiaste hoofddoekmeisjes. NOVA toonde later op de avond het enige huilende meisje. Je moet toch wat om het lijden van het Palestijnse Volk tot uitdrukking te brengen. Maar dat ter zijde.
Hammer
Onderweg kwamen we nog een Islamitische meneer van de ordedienst tegen, die Rinus kende van de Spreeksteen in het Oosterpark. Hij vroeg of we mee wilden lopen, maar dat werd geweigerd op grond van onze Zionistische overtuiging. Even later bij het Hoofdbureau van Politie liepen we toch mee, wat ook wel weer een heel nostalgisch gevoel was. We moesten even afhaken, omdat mijn fotokaart al op was en ik kocht in de Leidsstraat een kaart met 512 MB, wat veel schijnt te zijn.
Ik had wel verwacht meer mensen tegen te komen die ik kende, maar dat viel tegen. Alle mensen van Anja haar weblog waren er, de IS, veel Libanezen en de rest radicale Marokkanen. Maar de harde kern van de Nederlandse Linkse beweging liet verstek gaan. Er werden leuzen als " Intifada Intifad, palestina VRIJ!", geroepen, wat op mij een vrij bedreigende indruk maakte. Intifada is toch iets heel mensenverachtends volgens mij.

We kwamen aan op het Museumplein en daar zagen we dat haatdragende Anja ook al bij het podium stond, samen met die aardige mevrouw uit Netwerk, met die twee blonde jongetjes die uit Libanon moesten vluchten. "Kom zei ik ", we gaan ons even aan Anja voorstellen, zodat ze weet wie Keesjemaduraatje is. We waren reeds op 5 meter genaderd, toen het heel erg hard begon te regenen. Even later donderde het direct boven ons hoofd. De God van Abraham en Jacob had duidelijk een heel rechtvaardige en buitenproportionele mening over dit festijn. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had en dat ik mijn laatste adem uit zou blazen op een anti-Israel demonstratie op het Museumplein. Leg dat maar eens aan Petrus uit. 

Fascisme

We hebben nog een hele tijd onder een paraplu gestaan bij iemand van de Socialistische Arbeiders Partij en het regende ontzettend hard. Een islamitisch uitziende jongen boodt mij foto's over Gaza van Anja Meulenbelt voor 2 Euro aan. Allemaal in een ontspannen en vriendelijke sfeer en dan kom je ook niet op het idee te zeggen: "nee bedankt ik ben zionist". Dus het was erg gezellig.

Dat Jaap Hamburger het nodig vond tegen de staat Israel tekeer te gaan, terwijl als ik het goed heb zijn oma nog in Auschwitz omgebracht is, zijn raadsels die ik niet voor de geachte politiek incorrecte clientele van dit neo-liberale weblog kan duiden. Onbegrijpelijk. Dat Harry van Bommel opriep Israel te boycotten is volgens mij misdadig, maar omdat hij een lid van de Tweede kamer is mag hij het wel zeggen. Democratie. Verder ging hij alleen tegen minister Bot in, die er volgens mij verder ook niets aan kan doen. Opvallend weing sprekers gingen direct tegen Olmert in, om maar vooral geen antisemitische indruk te maken. Schijters.

Zionisten

Hezbollah

Zionist_justice

11 comments:

AVe said...

Je had beter afgelopen donderdagavond naar de pro-Israel demonstratie kunnen gaan keesje. Maar blijkbaar trekt dit toch meer, sensationeler?

BigPete said...

Leuke sfeertekeing Keesje. Eén opmerking: wat een boek van AHA met de Nederlandse cultuur te maken heeft mag je me nog een keer uitleggen.
Verder, ga vooral zo door!

Pascalle said...

1 ding nog, vrij tekenend voor jouw manier van denken, zwart wit dus.
je schrijft:

Opvallend weing sprekers gingen direct tegen Olmert in, om maar vooral geen antisemitische indruk te maken. Schijters

als je al kritiek had he, WAAROM ben je dan meteen antisemiet? wat heeft dat er nu weer mee te maken? Als je het niet eens bent met ene jood ben je antisemiet en als je het niet eens bent met bush een terrorist? Nee en laten we vooral niet generaliseren en discrimineren he..
Kijk ik ben absoluut tegen het geweld in libanon, ik ben in beiroet geweest en heb gezien hoe mensen hun leven en stad weer aan het opbouwen waren. en nee die waren niet allemaal van de hezbollah. En nee ik ben het zeker niet altijd eens met was israel aan politiek beleid voert. MAAR daarom heb ik nog niets tegen het joodse geloof kees. absoluut niet. weetje waarom niet? Omdat ik van mening ben dat die joden die keihard roepen dat alle palestijnen dood moeten, die joden die het de normaalste zaak van de wereld vinden midden in palestijns gebied een nederzetting te bouwen, wat naar mijn mening rdelijk uitlokkend is, dat die joden niet staan voor wat HET joodse geloof hoort te zijn. net zomin als Mohammed B staat voor DE islam. Kijk dan is het wel erg makkelijk he, als we elke gek die zegt dat ie ergens bijhoort ook geloven. Nou kees dan weet ik het makkelijk te maken, ik hoor bij HET WARE GELOOF, en men dient dus naar mij te luisteren. dus mensen, luister eens een beetje naar elkaar en bedenk nou verdomme eindelijk eens dat eigenlijk alles grijs is in plaats van zwart wit. MITS je tenminste gelooft in vrije wil van het individu.

Maarja dat willenw e niet he.. want dat betekend ook dat al onze normen en waarden en regeltjes van hoe we in elkaar steken weggeflikkerd kunnen worden. en dat we inzien dat we eigenlijk helemaal niet weten wat de massa nou windt, en wat DE waarheid nou is. is dat nou echt zo erg? om toe te geven dat je het eigenlijk helemaal niet weet? blijkbaar...

Ariël Bruéns said...

Over zwart wit denken gesproken. Wist je Pascalle dat slechts 15% van de Joodse bevolking van Israël zichzelf religieus noemt. Een ruime meerderheid is seculier. Jij maakt heel Israël op eens orthodox en verklaard dit een religieuze oorlog, terwijl het van Israëlische zijde een seculiere existentieel offensief is. Bovendien praat je de MSM na als je het hebt over een “bezetting”. Geen enkel gebied in die regio is door Israël bezet volgens het internationale recht. Als er al iets bezet is, dan is het bezet door zogenaamde “Palestijnen” die als bij donderslag naar de regio emigreerde toen de staat Israël werd uitgeroepen. Doe eens wat aan jouw historische kennis Pascalle voordat je allerhande domme dingen roept.

Pascalle said...

ariel, lees mijn verhaal nou nog eens alsjeblieft want volgens mij zijn we het gewoon met elkaar eens hoor. Iniedergeval, als je het over niet generaliserend denken hebt. ik zeg helemaal niets over het religieuze gehalte van de volledige staat israel,juist niet. Ik zeg dat het huidige geweld niet een hele gemeenschap aangerekend mag en kan worden. dus als ik in bovenstaand verhaal de joden aanhaal, zijn dat de joden van de wereld, overal, helemaal niet specifiek in israel. Ik benoem het politieke beleid van israel ja klopt,maar die conclusie dat ik dan dus maar alle israelieten joden noem is een conclusie die jij eruit trekt. ik niet hoor. Ik reageerde juist op een reactie van kees die iedereen die kritiek heeft op een politiek bestuurder van israel maar meteen een anti semiet noemt. dat is precies wat jou stoort? Toch? dus eigenlijk zeg jij dat ook over kees. Conclusie: we zeggen prcies hetzelfde.;)

Pascalle said...

en dat is nou het mooie van vrijheid. je kunt op een bepaald vlak compleet tegenovergestelde meningen hebben, en het op andere vlakken toch gewoon met elkaar eens zijn. prachtig toch?

Wim said...

@ Pascalle. Jammer dat dat niet voor Theo van Gogh gold. En ik kan er nog wel een paar (een paar?) opnoemen hoor. Geen enkel probleem.

Dan is er ineens een MAAR, nietwaar?

Ariël Bruéns said...

We zijn het helemaal niet eens met elkaar Pascalle. Je zegt nu "nee ik generaliseer niet de Israëlische Joden. Ik generaliseer de gehele Joodse wereldgemeenschap". Wat jij wilt Pascalle. In dat geval zijn we het nog veel meer oneens dan ik al dacht.

pascalle said...

haha wat jij wilt ariel, je ziet wat je wilt zien. Ik zeg dat ik de joden van de wereld niet het geweld van specifieke joden wonend in israel aanreken. als jij dat nog weet om te draaien in een negatieve stelling moet je het zelf weten.

@wim: je hebt helemaal gelijk. Want alhoewel het mooie van vrijheid is dat je dus je eigen mening kan hebben, heeft het lot van theo alleen maar bewezen dat we dus niet helemala niet de vrijheid genieten die we denken te hebben. Alleen was ik onder de indruk dat we die vrijheid HIER op dit weblog wel hadden. Zal ik het wel fout hebben. jammer.

BigPete said...

Op deze weblog worden reacties gemodereerd. Hierdoor zullen reacties pas verschijnen als de auteur ze heeft goedgekeurd.

He? De auteur is toch degene die de reactie schrijft, of ben je een censurende webbaas a la de slinkse fora geworden?

Ariël Bruéns said...

Ja Peter, ik bemerkte ook dat Keesje kennelijk gaat Meulenbelten. Lekker dan.