Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 23, 2006

Keesjemaduraatje in het NIW

jullie hadden het niet gedacht misschien, maar mijn log van gisteren is intussen integraal overgenomen op het weblog van het Nieuw Israelietisch Weekblad. Kijk dat doen die mensen ook niet zomaar. Die weten heus wel wat een goed artikel is en wat niet. En bovendien heb ik natuurlijk de juiste politiek overtuiging, wat ook wel een complimentje waard is. Hier is de brief van de redactie:

goedemorgen, wij vonden je verslag over de anti-israeldemo zaterdag lekker pittig en halen het aan op ons weblog. met bronvermelding en link natuurlijk! hier staat het:
http://niwredactie.web-log.nl/niwweblog/2006/07/pro_en_antiisra.html
we hopen dat je dit goedvindt, als niet dan horen wij het graag maar we zouden dat wel jammer vinden... wij werken nl niet op sjabat snap je. een voordeeltje is misschien dat jaap hamburger ons weblog (soms? altijd?) leest, dus die reageert misschien... en je krijgt er gelijk een stel fans bij
natuurlijk.

vriendelijke groet,
elise friedmann
niw

6 comments:

AGS said...

Das toch knap van je, Keesje, dat je een artikel weet te schrijven wat door anderen 'gebruikt' wordt. Dat wil toch zeggen dat je aardig kunt schrijven (overigens heb ik nimmer beweerd dat je niet kunt schrijven).

Ariël Bruéns said...

Tis toch een soort compliment als andere jouw stuk waardig en/ of goed genoeg vinden om te plaatsen.

Ariël Bruéns said...

Ja gek hé die censuur... Ik zie een CNN verslaggeefster al "een meter of 7 naar links en de Hezbollah raket had een kleuterschool geraakt waar nu op het moment 200 kinderen zijn onderge..... KLABAAAAAAM !!!, excuus, waren ondergebracht. Ik denk dat het nu een mortuarium gaat worden". Get the point Freddy ?

pascalle said...

Mijn god!!!!!! (welke dat ook moge weze) mensen luister eens naar elkaar! hebben jullie dan echt niet door dat dit eeuwige gezever van wij tegen zij hier nou juist het probleem is? Maakt het uit van welke zijde er slachtoffers vallen? Maakt het het conflict gerechvaardiger als je zelf het gevoel hebt het eens te zijn met 'de goede kant'? Jullie zijn net zo kinderachtig bezig als elke andere malloot die denkt conflicten op te kunnen lossen met geweld. en daarmee bedoel ik dodelijk geweld. jaja noem me pascifist, noem me een wijf whatever,je doet maar, ik zal je er niet om aanvallen. maar sorry hoor, moord, dat is dacht ik zo in elk geval ongeoorloofd. maar plak er het woord oorlog aan en dan mag het ineens wel? mensen zien soms door de bomen het bos niet meer, nou laat ik het even heeel simpel stellen. Als je ruzie hebt, dan moet je elkaar dus niet de hersens inslaan om het op te lossen. want daar los je niks mee op. en een dode palestijn, libanees, syrier, jood of nederlander is nog steeds een dode. een leven, een individu wat kapot gemaakt is omdat iemand anders het gore lef had zelf voor god te kunnen spelen. Godsamme wanneer worden we nou eens echt volwassen en houden we op dingen op te lossen met het banale gemak van kogels en raketten? te simpel gewoon mensen echt de wereld en het gros van de mensen is gewoon te dom, simpel en kinds. Dat geloof je toch gewoon niet?? nee je kan niet altijd je zin krijgen in het leven. je mag niet zomaar overal wonen, je mag niet zomaar alles zeggen en je mag zeker niet beslissen over een ander. en als je iets graag wil, dan vraaaag je het. mag het niet? nou dat is dan dikke vette pech en dan zoek je een andere manier om te krijgen wat je wilt. En daar hoef je dus helemaal niemand voor te kwetsen of te vermoorden. Maarja, lekker makkelijk he, een raketje hier, een nederzetting daar, een soldaatje ontvoeren aan de overkant en een muurtje bouwen ertegenover. lekker simpel mensen ga zo door. Blijf vooral de dingen bekijken in termen als landsgrenzen, en rassen. Keep up the intelligent good work!
stelletje simpele zielen.

Ariël Bruéns said...

Ik weet het niet Pascalle, maar ik denk dat jij degene bent die volwassen moet worden. Oorlog is onvermijdelijk. Uiteraard als laatste redmiddel. Want helaas denkt niet iedereen er zo “pacifistisch” over als jij. Maar och, als jij jouw moordenaar of verkrachter lieve woordjes wilt toespreken tijden jouw verkrachting of moord… be my guest. Ik sla persoonlijk liever van me af. Ik heb dan statistisch bewezen vele duizenden procenten meer kans om de aanval te overleven dan jij. Overigens hoop ik dat je geen ouder bent of worden zult, want de verdediging van jouw kroost bestaat uit het diplomatiek toespreken van zijn of haar moordenaar. Om maar eens een voorbeeld te noemen. Nogal tegennatuurlijk als je het mij vraagt.

Pascalle said...

en zoals altijd, ge lekker door met generaliseren. ik heb het over politieke oplossingen en nee daar hoeft geen geweld bij aan te pas te komen. Jij hebt het over een individu die gek is, en ja dat is strafbaar. en nee ik zal zeker niet pascifistisch een beetje erbij gaan liggen als ik verkracht wordt. Dan sla ik van me af. en flink ook. en ja ook als mijn kinderen iets aangedaan zou worden. heb je nog meer open deuren? dat heet zelfverdediging. maar waar het dus om gaaaaat is dat je bij de oorzaak moet kijken. bij het geval van een verkrachting, ligt de oorzaak dus bij de verkrachter die je moet bestrijden.
In het geval van een ruzie (want daar beginnen oorlogen vaak mee he) vind ik het niet meer dan normaal dat politieke leiders niet meteen elkaar met wapens gaan lopen beschieten. Maar dat zal wel aan mij liggen..mensen luisteren niet naar elkaar op politiek nivo en dat is nou net het ENIGE nivo waar je dat dus wel zou verwachten. niet op individueel nivo nee. Lijkt me nogal een verschil...maarja dat zie jij blijkbaar als precies hetzelfde?