Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 16, 2006

Plaatsvervangende Oorlog

Libanon=Vietnam
door KeesjeMaduraatje

wat je nou ziet is dat Iran eigenlijk oorlog met Israël wil voeren, vraag me niet waarom, en dat die wapens leveren aan de Hezbollah. Dus de oorlog wordt in Libanon uitgevochten, terwijl het om een oorlog tussen Iran en Israël gaat. Dat was bij Vietnam ook zo en ook bij Noord-Korea. De Sovjet-Unie en China wilden niet direct de VS aanvallen, maar gingen door allerlei guerilla oorlogen toch steekjes uitdelen.

In dat verband is het ook interessant te zien dat veel van die terreurbewegingen als PLO en PFLP aanvankelijk marxistisch en dus seculier waren. Maar nu de Sovjet-Unie niet meer bestaat, richten ze zich steeds meer op Iran en worden dus meer islamitisch. We hebben dus te maken met een islamisering van de terreurbewegingen.

Vroeger waren bij pro-palestijnse demonstraties nauwelijks dames en meisjes met hoofddoeken te zien. Nu mogen ze niet eens meer het Malieveld op zonder hoofddoek bij wijze van spreke.

Kijk maar naar de fotos die de geachte afgevaardigde voor Haat en Terreur van gisteren in Den Haag gemaakt heeft:

Even een vraag tussendoor. Wat betekent die sleutel die dat meisje in haar hand heeft? Is dat een oproep tot zelfmoordaanslagen? Is het de sleutel tot het Paradijs dat ze in haar hand heeft?

De demonstranten vergeten, of willen vergeten, dat deze oorlog werd geprovoceerd door het schenden van internationaal erkende grenzen en het gijzelen en vermoorden van militairen. Eerst door de Hamas en daarna door Hezbollah. Israel heeft zich volledig uit de Gaza terug getrokken en wordt als dank beschoten vauit de Gazastrook. Daarom zou een demonstratie tegen alle geweld wel op zijn plaats zijn, omdat nu burgers getroffen worden, maar een demonstratie tegen Israël zou betekenen dat je vind dat de Hamas altijd mag schieten waar ze willen.

2 comments:

Robbie said...

Ik kan je wel vertellen wat ze met die sleutel bedoelen. Sommige palestijnen bewaren thuis een roestige sleutel. Als er dan een TV team langs komt zwaaien ze theatraal met die sleutel, die van het huis zou zijn waaruit ze door de Zionisten verjaagd zouden zijn in 1948. De sleutel schijnt nogal 's te rouleren tussen verschillende families, maar hoe het ook zei, typisch palestijns; veel misbaar & gevoel voor drama.

Pascalle said...

inderdaad, leuke theorie over iran en israel, maar je vergeet 1 stap.. WIE wil er ookal weer eigenlijk oorlog voeren met iran? En WIE wordt een beetje gepest door iran omdat ze kernenergie willen maken maar WIE wil dat niet? Wie bekostigd zo'n beetje de 'heilige'staat israel? wie levert de grootste steun?
Als je dan toch begint met complottheorietjes, maak m dan ook af.
DUS met geld van WIE voert israel nu oorlog met de hezbollah die volgens jou wapens aangeleverd krijgt door Iran? Juistum. dat dacht ik.
Fijn zo'n oorlog zeg. en nee allemaal heel normaal dat je een land wat net weer opkrabbelt na jarenlange oorlog gewoon weer platbombardeerd. Niks gericht, niks alleen op hezbollah gericht, men is libanon alweer kapot aan t schieten. zonde, want het is een prachtig land waar de gewone mens erg hartelijk is en zich meer bezig houdt met opbouw en vrede en zn verleden met oorlog tussen christenen en moslims juist achter zich wil laten. en de oproerkraaiers zegevieren weer, en DAAR luisteren we naar? komop zeg, doe je ogen open.