Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 19, 2006

Twee demonstraties

door Keesjemaduraatje

in de komende dagen vinden er twee demonstraties plaats in Amsterdam. Op donderdag 20 juli, morgen dus, om 19.30 bij de Dokwerker, vóór Israël, georganiseerd door verschillende Joodse organisaties.

En op zaterdag 22 juli wordt er een demonstratie tégen Israel georganiseerd door de SP en Groen-Links op het Beursplein in Amsterdam, om 13.00 uur.

Dat is juist zo leuk aan een democratisch land, dat je gewoon in vrijheid mag demonstreren, tegen of voor alles wat je maar zo vindt of denkt, maar sommige activisten willen andere mensen de mond snoeren. Zo heeft mevrouw Meulenbelt op haar haatlog een tekst geschreven die erg veel lijkt op een provocatie. Dit is haar tekst:
-------------------------------------------------------------------

De pro-Israel club

Geplaatst onder: Algemeen, Palestina/Israël om 12.31 uur

Voor wie weten wil wie de organisaties en mensen zijn die ondanks alles nog steeds vierkant achter Israel staan, of misschien voor de mensen die zich wild ergeren aan mijn ‘eenzijdige’ visie, en daar graag in het openbaar tegen willen protesteren, de club houdt op donderdagavond een demonstratie.

Manifestatie:
Tegen Terreur, Voor Een Veilig Israel

------------------------------------------------------------------------------

Het risico is natuurlijk dat er allerlei jochies of fanatici zijn die vinden dat ze ook naar het Jonas-Daniël Meyer plein moeten gaan en rotzooi moeten trappen. Dat zou dan de schuld van Anja zijn.
Ze heeft op haar site zelfs het telefoonnummer van het CIDI neergezet. Als dreiging?

Inderdaad we staan nog steeds vierkant achter Israël, niet omdat we het zo geweldig vinden dat er burgerslachtoffers vallen, maar omdat een land het recht heeft zichzelf te verdedigen.

7 comments:

keesjemaduraatje said...

Reactie:

daar heb je het al:

Wie gaat er mee voor een stil protest. Aan de kant of zo met bordjes stil, rustig en niet iets zeggend of alleen met palestijnse sjaaltjes ?

Reactie door Ina — woensdag 19 juli 2006 @ 22.38

Ik bedoel als symbool of zo voor al die doden aan palestijnse en libanese kant onder de burgers.

Reactie door Ina — woensdag 19 juli 2006 @ 22.39

AVe said...

Ik ga vanavond. Jij ook?

keesjemaduraatje said...

nee, dat heb ik geheel verkeerd gezien. Het was helemaal niet de bedoeling om een demonstratie te saboteren. Hier de reacties van het haatlog:

Ik eerste instantie ben blij dat Anja dit geplaatst heeft en ook de reactie van hans heeft laten staan aleen als ik de reactie van Ina lees vraag ik me af met welk doel.
Een verkapte oproep om de demonstratie te sabbotteren?
Of zie ik nu spoken?

Reactie door Klaas — donderdag 20 juli 2006 @ 9.30

Inderdaad, Klaas. Spoken. Ik was niet van plan de pro-Israel demonstratie te ’saboteren’, voor zover ik daar al toe in staat zou zijn. Laten ze rustig hun gang gaan. Laten ze vooral goed laten zien welke mensen onder de huidige omstandigheden nog steeds vinden dat de oorlogsmisdaden van Israel goedgepraat moeten worden. Alsof ze Israel daar mee helpen.

Verder vat jij het feit dat ik een reactie heb toegelaten op als een aanmoediging om opnieuw te proberen mijn weblog vol te kladden met islamofobe klets. Doe geen moeite. Die veeg ik er als vanouds zo weer af.

Reactie door Anja — donderdag 20 juli 2006 @ 9.46

Waar zeg ik trouwens dat ik de proisraelische demonstratie wil sabotteren. Eeen stil protest aan de zijkant als reminder voor al die palestijnse doden en al die libanese doden , om de boel weer in proportie te brengen over wiens veiligheid we het nu eigenlijk hebben. Is dat sabotage?

Reactie door ina — donderdag 20 juli 2006 @ 9.49

Ariël Bruéns said...

Hey die Freddy, laat ik daar nou net een artikel over geplaatst hebben op mijn blog. http://nederkrant.6a.nl heb naar het opiniedeel klikken. Het is nu nog de eerste posting in rij, dus je hoeft niet te zoeken.

Verder is het weer tekenend dat de pro-islamofascistische bende van Meulenbelt en groupies een legitieme demonstratie willen verstoren terwijl men notebene een eigen demonstratie heeft op een andere tijdstip en locatie. En weet je wat het nog misselijke is… die pro-islamofascisme demonstratie zal ongetwijfeld “bewaakt” worden door de boys and girls van Antifa. Dus als jij de moed hebt om aldaar tegen te demonstreren kun je rekenen op bergen agressie van deze “vredesdemonstranten”.

Ariël Bruéns said...

Je stelt: Maar wie garandeert dan dat die bommen ook op zijn zieke hoofd terecht komen?

Hoe is dit de verantwoordelijkheid van deze meisjes ? En och, het moge toch een feit zijn dat de communisten zich graag onderscheiden door onze taal geweld aan te doen middels het plaatsen van een K waar bijvoorbeeld een C zou moeten staan. Men doet dit JUIST om zich op deze manier te onderscheiden. En als ik dat opmerk, dan is het ook weer niet goed ? Overigens, propaganda ? Dus feiten vallen tegenwoordig ook al onder propaganda ?

Ariël Bruéns said...

Toevoeging: Als het aan mij zou zijn, dan was dat rondjes draaien heel snel afgelopen.

pascalle said...

grappig dat je zegt dat de ene demonstratie VOOR israel is, en de andere TEGEN israel.. Mag ik je even verbeteren kees? De ene demonstratie is inderdaad VOOR israel, de andere echter VOOR libanon, klein doch zeer wezenlijk verschil Kees, jammer dat je zo gekleurd bent in je mening soms...