Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, July 17, 2006

Vrede Nu!!

door Keesjemaduraatje

Er is een heel vreemd soort van "Vrede Nu"-achtige reacties te zien in de media en tijdens de verschillende "Free Palestine" demonstraties. Er wordt gesteld dat Israel disproportioneel reageert op het geweld van Hezbollah en Hamas. Want Hezbollah heeft alleen maar een paar beschietingen uitgevoerd, een paar soldaten gedood en er twee ontvoerd. Dat is toch geen reden om heel Beiroet in puin te schieten? Nee, dat zou inderdaad disproportioneel zijn geweest als dezelfde mensen die nu zo verontwaardigd zijn, maanden geleden al hadden gezegd dat de beschietingen vanuit Gaza op moeten houden. De beschietingen vanuit Gaza door Hamas en andere terreurgroepen brengt de vrede in gevaar. Israel heeft zich juist uit de Gaza strook teruggetrokken om een vrede mogelijk te maken, maar het schieten is nooit opgehouden.

De grens met Libanon is onomstreden. Er is geen enkele partij in het Midden-Oosten die zegt dat die grens er niet zou moeten zijn. Dus de aantasting van die grens is een daad van oorlog. Maar daar hebben de Meulenbeltjes en de Duisenbergjes van deze wereld nooit tegen geprotesteerd.   

3 comments:

Ariël Bruéns said...

Zo is het Kees, en niet anders.

Robbie said...

Maar Keesje, je hebt zeker de cursus van Anja Meulenpaard nog niet goed bestudeerd. Gaza is nog steeds bezet, alleen nu van de buitenkant! Dat is eigenlijk nog veel gemener! Kwade tongen beweren zelfs dat de joden op het punt staan om Israel te ontmantelen en met de hele bevolking te emigreren naar de USA, om vandaaruit de Palestijnen nog meer te onderdrukken! Nou vraag ik je wat een schoften!

Ariël Bruéns said...

LOL Robbie