Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, August 27, 2006

Ayaan Candide

door Keesjemaduraatje

gisteren hebben we ons al de gehele dag verheugd op de documentaire van de NOVA over Ayaan Hirsi Ali. eerst lekker mosselen met patat gegeten en veel witte wijn gedronken en toen, om 22.10 uur, was het dan eindelijk zover. Ayaan weer eens op de TV. Nou ja, het was wel weer leuk, maar ook weer veel herhalingen. Het woord takkenwijf viel niet maar dat staat ook in een interview in de VARA-gids en Minister Zalm heeft ook al weer meteen zijn excuses aan Hare Majesteit Verdonk aangeboden.
Ik weet niet of je blij moet zijn als Henry Kissinger achter je staat, maar het is nooit weg als je bedreigd wordt moet je maar denken.
Wat ik uit de gehele Ayaan affaire weer geleerd heb is:

-Dat veel asielzoekers liegen over hun vluchtverhaal. Dat is nog begrijpelijk. Maar dat de vluchtelingenorganisaties ook nog helpen een vluchtverhaal te verzinnen. Dus die houden hun eigen handeltje in leven. Zo kwamen er steeds meer vluchtelingen op af, die dachten: dat is makkelijk, in Nederland.
-Dat veel Somalische vluchtelingen de Nederlanders maar een stelletje slappe figuren vinden.
-Dat Ayaan vroeger met hart en ziel de Moslimbroederschap steunde en nu met evenveel enthousiasme gelooft in de "Verlichting", maar dat ze onvoldoende oog heeft voor de machtspolitiek van de politici. Daarom kwam die hele paspoortaffaire als een verrassing voor haar. De Henry Kissingers en Rita Verdonkjes van deze wereld hebben geen belang bij verlichting of liberaal gedachtengoed. Die willen macht en oefenen het ook uit.
-Zou Kai van der Linden toch Rita Verdonk ingefluisterd hebben dat ze een goeie beurt zou maken bij het Nederlandse Volk als ze voet bij stuk zou houden? En zou Rita juist daardoor de lijsttrekkerverkiezingen hebben verloren tegen Mark Rutte?  Ik denk het wel.

No comments: