Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, August 30, 2006

Brief aan Harry

Van: Tom A. Fürstenberg [mailto:Furstenberg@xs4all.nl]
Verzonden: dinsdag 1 augustus 2006 11:53
Aan: hvbommel@sp.nl
Onderwerp: Anti-Israël demonstratie

Geachte heer van Bommel,

Als Tweede Kamer lid van één van de politieke partijen die de anti-Israël demonstratie van zaterdag 22 juli hebben georganiseerd en deswege hierop aangesproken kan worden, wil ik u het volgende voorleggen.
Toen ik die bewuste zaterdagavond naar het NOS Journaal keek, raakte ik in shock bij het zien van een werkelijk angstaanjagende, hysterische massa moslims, die o.a. de volgende leuze (ondertiteld) scandeerden: "Joden, het leger van de profeet Mohammed is in opmars!!"
Harry1
Dit heeft niets meer met Israël te maken, dit is een regelrechte oorlogsverklaring aan de Joden, dus ook de Nederlandse, een huiveringwekkende, gewelddadige antisemitische leuze zoals we ze na 1945 niet meer in ons land in het openbaar hebben gehoord. Het lijkt toch verdomd veel op hordes nazi-bruinhemden, maar dan met een ander uiterlijk, die in de jaren '30 en '40 door de straten marcheerden met soortgelijke leuzen, alleen zonder religieus sausje. Hoe is het mogelijk dat zoiets nu weer in de straten van Amsterdam klinkt, met medewerking van uw partij, die zich zo voorstaat op anti-racisme?

Vier jaar geleden liep uw partij ook al mee in een gruwelijke anti-Israël demonstratie, waar Joden gelijkgesteld werden aan nazi's, met hakenkruizen, Hitler-portretten, vlagverbrandingen, etc., waar niets-vermoedende Joodse passanten in elkaar werden geslagen, ook precies analoog aan de hordes nazi-bruinhemden in de jaren '30 en '40. Ik had gehoopt dat u daarvan geleerd zou hebben en strenge regels zou stellen en handhaven mbt de leuzen, spandoeken, afbeeldingen.

En waarom hoor ik nooit een kritisch geluid van u over de schokkende antisemitische preken van imams, die dezelfde soort leuzen, en nog veel erger, bezigen als hierboven genoemd? Enkele voorbeelden: http://pmw.org.il/asx/PMW_MudyrisMay13.asx
http://pmw.org.il/asx/PMW_Halabiya_kill_7.asx

Ook de vernietiging van Israël wordt aangekondigd, met de strategie:
http://pmw.org.il/asx/PMW_Mudyris%2048-67.asx

Het is toch net of je een verkleedde Hitler of Goebbels een toespraak
ziet/hoort houden?

Zionist

Mijn laatste vraag: waarom gaat u niet de straat op, of hebt een spoeddebat aangevraagd inzake de genocide in Sudan, of het huidige geweld in Congo, dat DAGELIJKS 1200 doden tot gevolg heeft, waarvan de helft kinderen! Dit heeft al miljoenen levens gekost, om nog maar te zwijgen van het veelvoud aan gewonden en slachtoffers van verkrachtingen. Waarom bent u altijd zo selectief verontwaardigd, ja, eigenlijk alleen als u kunt ageren tegen Joden en Amerikanen?

Graag uw toelichting.

Met vriendelijke groet,

Tom A. Fürstenberg

1 comment:

marij van Eck said...

Wat een slap excuusbriefje van Harry van Bommel.En nog te laat ook! Of hij niet weet wat voor tuig meeloopt in dat soort demonstraties. 4 Jaar geleden heeft hij toch al met dezelfde lui gedeomstreerd. Hij weet dat heel precies en daarom loopt hij ook mee. Hij hoort daar helemaal bij! Zegt heel veel over de SP. Vriendjes van de Islamfascisten. Nooit op stemmen dus!!1