Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, August 23, 2006

De Kinderpostzegels van...

De Kinderpostzegels van Khaled Abu Zaid.
Door Keesjemaduraatje

Er zijn allerlei mythes en verzinsels bedacht en doorverteld rond het conflict in het Midden-Oosten en één ervan is wel dat de Gazastrook een grote gevangenis is, waar de Palestijnen niet uit zouden kunnen. Toch is de oprichter van de NCCR in de Gazastrook, de vroegere PLO-terrorist Khaled Abu Zaid, gewoon naar Egypte gereisd met twee zonen en een nichtje, om de mevrouw wiens naam ik hier niet meer zal noemen, te bezoeken. Al dagen schrijft de beroemde Senatorin over niets anders meer op haar beroemde weblog.
Ik heb al eens eerder geschreven dat de dames en heren hulpverleners van de Stichting Kifaia een paar jaar geleden op bezoek zijn geweest bij de gevreesde volkheld Yasser Arafat en daar gearmd met deze Voorzitter van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie op een foto meenden te moeten gaan. Deze ontmoeting werd destijds door Khaled Abu Zaid georganiseerd.

Nadat de Palestijnse vrienden hier waren aangekomen, werden natuurlijk allerlei bezoeken afgelegd en één van de eerste bezoeken ging naar Niko Tetteroo van de Stichting Kinderpostzegels, om hem te bedanken voor de jarenlange ondersteuning van het gehandicaptenwerk op de Gazastrook.

Ik denk dat de meeste ouders van kinderen op de basisscholen helemaal niet weten dat de Stichting Kinderpostzegels ook projecten op de Gazastrook ondersteund en dan nog wel projecten die zeer sterk gelieerd zijn aan de terroristische organisatie van de PLO. Dan kan je ook nog zeggen, van waarom is dat nou zo erg om gehandicapten te ondersteunen, maar in de statuten van de Nederlandse tak van deze organisatie staat duidelijk dat het er om gaat de "slachtoffers van de Intifada" te ondersteunen. En daar bedoelen ze echt niet de onschuldige slachtoffers van de zelfmoordterroristen mee, die in de Israëlische steden slachtoffer geworden zijn. Bovendien is liefdadigheidswerk het ideale middel om vooral arme mensen aan een organisatie te binden en goodwill te kweken. Vandaar dat ook altijd benadrukt wordt hoe geweldig liefdadig de Hamas en de Hezbollah wel niet is.

Maar Khaled Abu Zaid is veel verstandiger dan mevrouw Haat en Bedrog, want hij slaat hier een hele andere toon aan. Hij pleit voor vrede, altijd goed en hij zegt dat er nieuwe verkiezingen nodig zijn. Dat is een beetje moeilijk voor de vaste lezers van het weblog, want  die zijn door de vaste crew van de Socialistische Partij net een eetje gaan wennen aan het idee dat Hamas helemaal te gek is. Ja , je moet toch wat en we zijn lekker bezig. Bovendien gaat Khaled Abu Zaid  op de foto met Harry de Winter en dat weet iedereen, maar de mevrouw van het weblog wiens naam ik niet meer ga noemen verteld het er nog even bij: die is Joods. Nou, is dat niet prachtig en verzoenend?
Hij kan niet meer stuk: Khaled Abu Zaid. Morgen gaat hij via Duitsland weer terug naar de "opengevangenis" de Gazastrook.

Wat ik ook vreemd vind, is dat de vier Palestijnen de hele tijd gewoon bij Anja in huis wonen. Terwijl die in een kleine woning in de Jordaan woont. Kan de partij niet een hotel betalen voor deze volkshelden? Maar dat kan er ook mee te maken hebben, dat de Senator van Censuur en Diktatuur, altijd bij mensen op de Gazastrook logeert en ook nooit in een hotel gaat. wat wel verstandig is, want je wordt zo gekidnapped.

No comments: