Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, September 10, 2006

Functie van Kritiek

Door Keesjemaduraatje
De democratie heeft een hele dialectische relatie tot kritiek en radicale standpunten. De mensen en bewegingen die kritiek op "het systeem" uiten zijn tegelijkertijd een belangrijk onderdeel van de democratie. Zonder kritiek is er geen verandering mogelijk en zonder verandering ontstaat er stilstand en dus diktatuur. Kritiek moet dus. Michael Moore die nu net op de Staats-TV is met zijn Fahrenheit 9/11, is zich dat heel goed bewust en voelt zich dan ook een echte Amerikaan en burger van de VS die houdt van zijn land.  Alleen door de regerende voortdurend op de hielen te ztten en kritische vragen te stellen, is een echte democratie en vrijheid mogelijk. Dus bij deze: bedankt Stan van Houcke en bedankt Anja en Gretta, voor jullie ontzettende grote steun aan de democratie. Ik hoop dat als jullie vriendjes aan de macht komen, wat de Allerhoogste moge verhoeden, dat we dan ook nog wat kunnen zeggen vanachter onze Burka's.

No comments: