Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 01, 2006

Jihad in de Tweede Kamer

Door Keesjemaduraatje

Niet om nou meteen alle kandidaten van buitenlandse afkomst af te gaan zeiken en te spugen in de bron waaruit ik gedronken heb, maar dit is wel opmerkelijk.

 
Salima Belhaj , die ik nog ken van een Lijsttrekkersdebat in Tilburg, waar ze tegen mij zei dat Gereformeerde Vrouwen meer onderdrukt worden dan Marokkaanse vrouwen en dat ze dat weet omdat ze uit Harderwijk komt, of all places. Die Salima dus, die toen van mij te horen kreeg, dat ze nu míjn geloof aan het discriminieren was, die komt dus nu op nummer 10 van de lijst van D66, wat ik vrij hoog vind, voor een Lousewies aanhangster. Luister wat ze zei tegen Alexander Pechtold toen ze zich aan hem voorstelde:
"Het opvallende van het gesprek was dat we door middel van grappen het gesprek goed doorkwamen...oke humor heeft hij en hij trekt mijn soms te groffe humor. De opmerking dat ik door zou gaan met strijden voor oa de idealen van lousewies was even een zwaar moment want zou dat betekenen dat ik hem ging bestrijden? Vervolgens besloot ik hem door middel van de term Jihad uit te leggen wat ik bedoelde...even moet hij gedacht hebben oh nee moslims en geweld..hahahah. Jihad betekent het persoonlijk gevecht met jezelf en D66 wordt al genoeg bestreden door alle anderen, dus ik ga strijden met hem maar als mezelf!

Ik vind dat nog al vreemd voor een Democrate, dat ze zo enthousiast is over de term "Jihad", maar het zal Alexander Pechtold ongetwijfeld gerustgesteld hebben.

No comments: