Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 24, 2006

Laatste Release

Door Keesjemaduraatje
zoals de regelmatig terugkerende bezoeker van dit weblog misschien weet, werk ik op een IT bedrijf. Eén van de steevast terugkerende themas bij onze pauzegesprekken is "Het Lijden van het Palestijnse Volk". Dus dat was ook afgelopen vrijdag weer het geval en daarbij kwamen ook de woorden van de Heilige Vader aan bod. Veel collega's zijn katholiek en beschouwen de woorden van de Paus als waarheid, omdat de Paus onfeilbaar is.
Maar ja, wat is dat voor geloof, de Islam. Wat hebben de Christenen er eigenlijk mee te maken. Toen zei een collega dat de Islam de nieuwste release is van een aantal godsdiensten. Eerste heb je het Jodendom en die hebben de  Thora voortgebracht. Dat was al goed. Daarna kwam het Christendom met een nieuwere versie van het geloof. Het Nieuwe Testament ontstond. Dat geloof heeft niet alleen een transcedente God, maar laat zelfs de Zoon van God op aarde verschijnen. Als het een computerspel zou zijn, dan zou je zeggen dat het meer Adventure bevat. Plus natuurlijk het begrip vergeving dat een grotere rol speelt. Kortom, een nieuwe release.
Dan komt 500 jaar later nog een release op de markt en die heeft heel veel teksten van de vorige release overgenomen, maar verkeerd. Veel teksten in de Koran wijken af van het origineel uit de Thora. Dat komt omdat Mohammed die teksten maar van horen zeggen heeft en doordat de Koran ook nog eens door anderen uit zijn mond is opgetekend. Hij heeft in een goede bui wat staan roepen in de woestijn en dat is dan maar gedeeltelijk opgeschreven. Dus die release is fout gelopen. Bovendien zijn de elementen van Vergeving en God is Liefde geheel verdwenen. Het is tijd voor een roll-back, zoals we dat in de IT zeggen. Terug naar de voorlaatste release. 

2 comments:

AVe said...

Mijn vriend ziet het net even anders, hij zegt dat er 'een hacker' is bezig geweest, bij de islam dus....

AVe said...

Islam hoorcollege

"Heel oneerbiedig gezegd: "als de islam nog niet bestond, dan zou hij nu door een reclamebureau uitgevonden zijn". Want de islam heeft alles in zich: zoals het christendom is het missionair, wat het jodendom dan weer niet is, maar het heeft ook de godsdienstige wetten/gedragsleer die de joden dan weer wel hebben maar de christenen moeten ontberen. Kortom, met de islam als laatste aanwinst van grote monotheïstische godsdiensten ben je voordelig uit en, zo denken de moslims "als de wetten van de islam maar ingevoerd worden dan gaat het helemaal goed komen met de mensheid". Er zal voor iedereen genoeg te eten zijn, etc.. Helemaal vanzelf, daar zorgt Allah voor."

Lees hier evt. verder:
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/annelies_van_der_veer/index.html