Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 10, 2006

Slachtoffers van 9/11

Door Keesjemaduraatje
Maar eerst even dit: merken jullie ook dat 5 jaar na 9/11 de slachtoffers opeens verschillend zijn?  De echte slachtoffers van 9/11 zijn de mensen in de Twintowers, de nabestaanden, de mensen in de vliegtuigen, de hulpverleners en alle mensen die die giftige lucht achteraf ingeademd hebben en nu ziek worden. Het aantal dodelijke slachtoffers kan nog oplopen tot 100.000. Dat zijn de slachtoffers dachten we. In abstracte zin zijn ook de vrijheid en de democratie slachtoffers van 9/11, want door alle verscherpte veiligheidsmaatregelen, de angst en aantasting van onze democratie, werd de gehele westerse wereld aangevallen.

Maar op RTL4-Nieuws was zonet al te zien dat het persperctief zich gedraaid heeft. De moslims in New York zijn namelijk het slachtoffer, want die worden zo streng gecontroleerd op de vliegvelden en soms urenlang tegengehouden. Ja, vind je het gek? En als je het gek vindt, kan je je het tenminste voorstellen? Langzamerhand hebben de zachte tegenkrachten van de "weg-met-ons-beweging het perspectief gedraaid en is de VS zelf opeens de dader en de moslimwereld willen volgens de journalisten alleen maar vrede.

1 comment:

Ariël Bruéns said...

Hoeft niets meer bij en niets meer af. Right on the button !