Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 08, 2006

Stan van Houcke terug van Vakantie !!

Door Keesjemaduraatje
Onlangs schreef ik over de eenzijdige en haatzaaiende propaganda over Israel die Stan van Houcke op zijn weblog heeft staan. Daarna schreef ik iets over de slachtoffer rol die Syrie in de ogen van Stan van Houcke heeft.Helaas was hij de gehele tijd op vakantie, zodat hij niet kon reageren.
Maar nu heeft hij gelukkig op zijn geheel eigen wijze uitdrukking gegeven aan zijn ongenoegen over mijn log.

Hij schrijft onder andere:
"discussieren is een kunde. een aantal mensen is daartoe niet in staat. wanneer het ze aan argumenten ontbreekt gebruiken ze sentimenten in een poging de integriteit van hun tegenstander aan te tasten en om niet in te hoeven gaan op de aangevoerde feiten en argumenten. "

Dan volgt een citaat van Arthur Miller en dan dit: in de verwachting dat je je aan de spelregels houdt
vriendelijke groet,
stan van houcke 

Dus dat is aardig van Stan van Houcke. Maar hij gaat natuurlijk er niet op in dat hij Israel consequent in een aanvallende rol beschrijft en dat hij syrie en andere diktaturen voortdurend als slachtoffer aanduidt. Hij vindt dan dat ik niet met feiten kom. Het is maar wat voor feiten je wil zien en voor welke feiten je blind bent. Dit is ook nog iets heel anders als mensen die zich oprecht zorgen maken over de buitenlandse politiek van Israel en over het lijden van het Palestijnse Volk. Bij mensen als Stan van Houcke gaat het om een ideologisch gemotiveerde blindheid en het consequent zaaien van haat.

Stan_antisemiet

1 comment:

peter said...

Zoals een man die een vrouw verkracht,hij verkracht haar opnieuw terwijl zij terug vecht.
De Israelische etnische vernietiging van de Palestina kent al meer dan 60 jaar geen grenzen. Palestina is gesloopt door een man die alleen wil leven,een man die het verleden gebruikt om zij eigen bestaan in de toekomst goed te praten en dat ten koste van een vrouw wiens enige misdaad was; ¨vrouw¨ te zijn
Haar bestaan maakt hem ziek, haar opstand roept hem op om
haar aan te vallen om bezit te nemen van haar ziel ,het doel heiligt de middelen in zijn strijd naar zijn enigste wens,een wereld geschapen naar zijn eigen zinsbeeld; een eenzame en onvruchtbare wereld ,net als hij , een wereld die alleen hij bezit.