Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 02, 2006

Terreur Conferentie in Cairo

door Keesjemaduratje

De Socialistische Partij heeft dan wel een heel gematigd verkiezingsprogramma gelanceerd, om eventuele regeringsdeelname van "Leider" Marijnissen mogelijk te maken, maar de individuele SP leden gaan gewoon door met hun haatcampagne. De beruchte Senator van Hamas en Haat bezoekt op dit moment een conferentie van Arabische landen over Terrorisme in Cairo en heeft zelfs een toespraak mogen houden waarin ze begrip opbrengt voor het middels zelfmoordaanslagen opblazen van burgers, maar dat het tactisch niet zo goed werkt. De Islam komt er door in een slecht daglicht te staan. Echt Anja?
Nog een citaat van Mevrouw Schaamte Voorbij:
Ik citeer de opmerking van de Palestijn die me eens vertelde wat je tegen aanslagen op burgers kon doen. Twee manieren, zei hij. Hef de bezetting op, of geef ons een leger. Denk je echt dat als wij met tanks Tel Aviv binnen konden rijden er nog een jongen bereid zou zijn om zichzelf op te blazen? Dus hier zijn we het ook zo over eens: Israel maakt zich schuldig aan terreur, aan staatsterreur, en ook de VS is schuldig.

De conferentie wordt ook bezocht door de "Minister van Mensenrechten uit Jemen". Ja daar hebben wij vertrouwen in. Zie je wel?  Zo'n minister heeft Nederland niet eens. Misschien iets voor Rita Verdonk? Zoals je op de foto ziet, zitten de vrouwen mooi achteraan. Maar de conferentie werd wel voorafgegaan door een Vrouwenforum. Mooi Anja, daar luisteren de mensen nog naar je.Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen, dat de Internationale Socialisten geen groot succes hebben met hun pogingen toe te treden tot de SP om de partij van binnenuit tot een trotskistisch standpunt te bewegen. In sommige afdelingen worden de leden van de SP niet eens uitgenodigd voor vergaderingen. Jan Marijnissen wil weg van het drammerige imago en de symbolen van de " Linkse Kerk" , blijkt uit een artikel in het Financieel Dagblad. Vraag aan Jan Marijnissen in het Financieel Dagblad:

- Profileert de SP zich als regeringspartner?

'Dit proces is al heel lang gaande. We sluiten een compromis met de werkelijkheid. Voorstellen moeten realistisch zijn, en in vier jaar uit te voeren. Het heeft geen zin om tot in de lengte der dagen te blijven zeggen: we moeten uit de Navo als er in de praktijk niets verandert.'

'En van het koningshuis kun je niet zeggen dat ze er een potje van maken. De ceremoniële taken in het buitenland vervullen ze heel goed. Een groot deel van het Nederlandse volk is bovendien buitengewoon verguld met het koningshuis. Dan is het voor ons geen strijdpunt meer.'


Is dit goed nieuws? Wat mij betreft is het alleen goed nieuws als de SP ophoudt met het stigmatiseren van Israel en niet meer oproept tot geweld in het Midden-Oosten. Wat betreft de economische programmapunten is het slecht nieuws voor Nederland, omdat dan tegen die tijd alle partijen een Sociaal -Liberale koers varen en er niets meer te kiezen is. Dan wordt het tijd voor een nieuwe linkse partij. Niet dat ik er op ga stemmen, maar anders wordt het eentonig.

No comments: