Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 03, 2006

Vragen over Terreur

door Keesjemaduraatje
dus als je wilt weten waar iemand staat, kan je de volgende vraag stellen: "Hoe kunnen we een eind maken aan het Islamitische terrorisme?

Islam_betekent_vrede_1 

Groep 1 zegt: door de Islam  en de Jihad op een duidelijke en onverschrokken manier tegemoet te treden en te bestrijden. Er bestaat geen gematigde Islam, hooguit gematigde Islamieten.De Islam roept op tot oorlog, intolerantie en discriminatie.

Groep 2 zegt: Welk Terrorisme? De VS en Israel zijn terroristisch. Als iedereen zich aan de wetten van de Islam houdt is er vrede.

Groep 3 zegt: door in alle landen democratie te bevorderen, desnoods met geweld. In Israel kan pas vrede komen als de Palestijnen ook een democratisch bewind erkennen en Israel niet meer beschieten met raketten. Hezbollah en Hamas zijn geen gesprekspartners zolang ze andere landen bedreigen en zelfmoordaanslagen uitvoeren.

Groep 4 zegt: door toe te geven aan de eisen van de Islam en te onderhandelen. De Hama en Hezbollah strijden voor gerechtvaardigde eisen en zullen uiteindelijk hun eisen kunnen doorzetten. Israel zal worden opgeheven om plaats te maken voor een land waar Palestijnen en Joden samen kunnen wonen.

Ik hoor voorlopig bij groep 3, maar ik geef meteen toe dat het misschien naief is. Ik praat veel met mensen uit categorie 1, die tenminste het gevaar erkennen. De partij D66 waar ik lid van ben, zijn niet eenduidig, maar ik vrees dat de meeste leden neigen naar categorie 4.

No comments: