Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 08, 2006

100.000 Armeense doden

door Keesjemaduraatje

Fatma Koser Kaya heeft eindelijk een standpunt over Armenie ingenomen. Gisteren werd ze nog door Alexander Pechtold en Lousewies van der Laan in bescherming genomen en nu heeft ze toch een verklaring afgelegd.

Dit is mijn reactie op haar:

Ik had je een paar dagen geleden gevraagd "iets over Armenië" te zeggen. Je reageerde furieus. Gisteren op het congres hebben zowel Lousewies als Alexander je verdedigd. Fijn voor jou.
Nu heb je toch iets over de kwestie opgeschreven. Bedankt daarvoor. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat een juriste, die gespecialiseerd is in mensenrechten niets over deze kwestie zegt. Nu weten we hoe je er over denkt. Je hebt het over honderdduizenden slachtoffers in plaats van 1 tot 1,5 miljoen. Je zegt dat er nog onderzoek moet plaats moet vinden, terwijl alleen de Turkse overheid meent dat er geen onderzoek is gedaan. Er is al jaren onafhankelijk wetenschappelijk onder zoek naar de Armeense Genocide gedaan. Maar dat is blijkbaar tijdens jouw studie langs je heen gegaan.
Natuurlijk ben je niet zelf schuldig en natuurlijk is het vervelend er steeds op aangesproekn te worden.Dat probleem hebben de Duitsers ook, maar die hebben al veel meer ervaring in het verwerken en het erkennen.
Het is helemaal niet hypocriet om aan een geacht kamerlid een standpunt te vragen. Het is hypocriet om dan opeens niets meer te weten.

No comments: