Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 08, 2006

Armeense Genocide

Keesjemaduraatje
Vanavond kwam pas de Aha-Erlebnis bij mij. We hebben in Duitsland al mee moeten maken dat de liberale FDP probeerde door racistische en antisemitische toespelingen extra stemmen uit het neo-nazi-blok te halen. Onder leiding van Jürgen Möllemann werden er verwijzingen naar de letter A.H. (adolf hitler) gemaakt. Inderdaad, je houdt het niet voor mogelijk. En er werden hele vreemde verwijten richting Israël gemaakt. Uiteindelijk heeft Möllemann zelfmoord gepleegd door uit een vliegtuig te springen en zijn parachute niet open te trekken. Vrije val voor vrije burgers.

En nu, vanavond, blijken de Turkse organisatie een oproep te doen PvdA en CDA te boycotten. Welke partij blijft er dan over? Eventueel D66, met de Turkse afgevaardigde Fatma Koser Kaya. Misschien hoopt Alexander stiekum dat er nog net een zetel gered kan worden door deze actie. In ieder geval heeft hij er genoeg aan gedaan om te laten merken: D66 vind genocide niet zo'n punt. Gisteren op het congres werd er door Alexander Pechtold en Lousewies van der Laan beide naar verwezen en elke keer met een ontkenning van de werkelijkheid.

Alexander Pechtold op het congres:
"En dan nog iets. Waarom meten we met twee maten?! Waarom zou ik Fatma, een Nederlands Kamerlid, aan een publiek examen onderwerpen als het gaat om wat er begin vorige eeuw in Armenië is gebeurd. Dat vertik ik. Mij wordt ook niet gevraagd wat ik vind van de politionele acties.We meten met twee maten. "

Lousewies van der Laan op het congres:
"Want wat is de exacte analyse van kandidaat X, die Turks bloed heeft, van de massamoord die honderd jaar geleden in Armenië plaatsvond? Op zichzelf best een interessante en ook wel relevante discussie, maar waarom is dát opeens, onaangekondigd, een lakmoesproef geworden bij PvdA en CDA? En dan alleen voor Turkse kandidaten? Het is een hype, en geen goede. "

Ze hebben het allebei niet begrepen. Het gaat er namelijk om dat veel Turkse Tweede Kamer kandidaten de Armeense genocide ontkennen, omdat dat in Turkije strafbaar is. Ze zijn bang voor hun familieleden of voor zichzelf als ze weer op vakantie in Turkije gaan.

Nadat Pechtold en van der Laan gisterenmiddag de genocidediscussie probeerden af te kappen, zette Fatma Koser Kaya om precies 16:34 uur, haar versie van de genocide op Hyves. Op aandringen van veel journalisten en ook partijleden. Ik had haar er per email om gevraagd.
Helaas is Fatma ook niet moedig genoeg de genocide te erkennen. Jammer.
Ik heb meteen vandaag mijn lidmaatschap van D66 opgezegd, want ik wil niet medeverantwoordelijk zijn voor de "Verunglimpfung der Toten". Ik kan het helaas alleen in het Duits zeggen. De belediging en beschadiging van slachtoffer van de Armeense Genocide.

5 comments:

Frans Groenendijk said...

Ik heb de linkjes die je opgeeft gevolgd. Het meest opvallende vind ik het stukje van mevrouw Koser. Niet zo zeer het stukje zelf -hoewel de zieligheid er wel weer afdruipt vind ik het verder nog niet zo idioot, minder erg dan de reactie van Aybarak die verwees naar de verraderlijke rol van de Armeniërs in WO I- maar het feit dat er bij de verschillende reacties er ook iemand is die reageert op de bijdrage van ene Kees terwijl die bijdrage zelf niet (meer?) te zien is.

Ik houd me verder in om geen negatieve dingen over lijst Pechtold te schrijven maar hoop wel dat jij nu niet ophoudt je met politiek te bemoeien.

Verder is mijn naam-link een hint

keesjemaduraatje said...

ik had een reactie op haar hyves geschreven onder mijn eigen naam. En daarin maakte ik mij erg kwaad over het feit dat twee mensen op het congres naar Fatma Koser Kaya verwijzen en haar verdedigen en dat ze dan toch iets op haar Hyves schrijft en dat ze dan het niet kan opbrengen om de feiten te noemen, hoewel ze zelf specialiste in mensenrechten is.
Daarna heeft ze mij wel aangeboden mij te bellen en het uit te leggen. Ze zegt dus: ik wil als Nederlander behandeld worden en niet als Turk. Daar heeft ze gelijk in.
Het kwaad is geschied ik ben partijloos. Erg ja.
Nadt ik mijn Hyves gewist had verdwenen ook alle berichten van mij. Daardoor stond het er niet meer op. Ik had Hyves alleen voor de politiek, daarom heb ik het meteen gewist.

PJORourke said...

Meneer Verhagen van Amerika.nl heeft ook niet zulke vriendelijke woorden voor mensen die Koser Kaya ondervroegen over de genocide op het D66-congres. Dat slaat vast op jou, Kees.

keesjemaduraatje said...

Mijnheer Verhagen vraagt zich af of het thema Armenië gaat "bouncen". Dat wil zeggen, of het stemmen gaat opleveren. Hij betwijfelt dat.
Ik heb op het congres niet met Fatma gesproken, maar blijkbaar waren er meer mensen die hetzelfde dachten als ik.

Sonertje said...

De hele wereld weet dat de "Armeense Genocide" niet is bewezen. Het gaat er ook niet om of het ook waar of niet waar is. Waar het allemaal om draait is om het zo vuil mogelijk te maken tegen elk Turk in Europa. Toen de Englese onderzoeker had uitgeschreeuwd dat de holocaust niet bestond vanwege er geen bewijsmateriaal aanwezig was, is hij maar opgesloten in een cel.

1,5 miljoen Armenen gedood, jeetje wat veel zeg. Hierover wordt er een politiek middel van gemaakt, maar waarom niet van 800,000 Azerbaijanen die geen onderdak meer hebben en 20,000 Azerbaijanen die door de Armenen zijn afgeslacht (genocide) en de 200,000 Bosniërs door de Serven? Teld niet mee zeker of wel? Is nog kort geleden allemaal.

Laten we zien dat de Turken de Armeniërs echt hebben uitgemoord, De VN heeft een uitspraak gedaan na zijn oprichting dat de voor de WO II is gebeurd, niet verhaald kan worden.

Waarom heeft de Turkse overheid harde bewijs materiaal dat er 600,000 Turken zijn afgeslacht (genocide) door de Armeense Dasjnaks en de Henchaks? De eerste schot was op een Koerd gericht en was afkomstig van een Armeense rebelletje.

Kom eerst met je bewijsmateriaal en als je mijn gezicht rood krijgt zal ik de "Armeense Genocide" erkennen en typen zonder aanhalingtekens!