Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 12, 2006

berichten van het front

door Keesjemaduraatje
Intussen gaat Nederland door zich aan te passen.

Vakbond CNV wil paasdag ruilen voor Suikerfeest.
Albert Heijn gaat halal vlees verkopen.
Gaat het Verwey-Jonker-Instituur er voor zorgen dat de Turkse-en Marokkaanse mannen meer "zorgtaken" op zich gaan nemen.
De VVD wil dat burgemeester Cohen van Amsterdam beter toezicht houdt op de groepen die betrokken zijn bij de Westermoskee in stadsdeel De Baarsjes.

Zomaar wat berichten van vandaag. We gaan moedig voorwaarts.

4 comments:

O'Brien said...

Het deed me denken aan wat ik een tijdje geleden op Frontaal Naakt las :

Zet een kikker in een bak met water en laat het water langzaam warmer worden. De kikker blijft gewoon zitten tot het water aan de kook komt. De angst wordt niet op tijd gevoeld omdat het opwarmen geleidelijk verloopt.

Zet een kikker in een bak met heet water. De kikker is bang en springt direct uit de bak met heet water. De angst wordt direct en op tijd gevoeld.

Uitleg overbodig

O'Brien said...

"Zomaar wat berichten van vandaag. We gaan moedig voorwaarts "

Me dunkt, of wij ff voorwaarts gaan

O Brien's bericht van vandaag:

Ik hoorde vanmorgen eem moslim op de radio: "We moeten met elkaar begrijpen jongens, dat er in dit land ook mennsen wonen die geen moslim zijn", en hij meende het, gen ironie

Als rechtgeaarde dhimmi zeg ik Dat is pas respect! :)

---------------------
Maar nu serieus

het lijkt me een aardig idee om een lijst aan te leggen van "klein islamitisch nieuws"
Ik heb het niet over terreuraanslagen, processen tegen Samir A, en andere zaken die de koppen van de Telegraaf halen.
Ik denk aan ontwikkelingen die ogenschijnlijk niets om de hakken hebben, een afdeling met halal food bij Appie, een gesubsidieerde versiercursus voor marokkaanse jongens in Rotterdam, een interrelgieus iftar avondje in je gemeente. Dat soort ontwikkelingen illustreren veel meer de kikker die blijft zitten waar die zit totdat het water kookt.

AVe said...

@ O'Brien. Die berichten (klein islamitisch nieuws) komen, met name onder de rubriek Jip en Janneke op hoeiboei.web-log.nl ruimschoots aan de orde.

O'Brien said...

bedankt voor de tip, ave, ik zie hem nu pas, ik zal binnenkort gaan kijken.