Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 01, 2006

Sla ze

Door Keesjemaduraatje
een intelligente lezeres vroeg mij: "waar ga je steeds zo te keer tegen één persoon? Dat is toch niet eerlijk?"
Ja, waarom eigenlijk? Ten eerste ga ik op dit moment te keer tegen twee personen, namelijk de geachte "Senator voor Haat en Terreur" en de "Vredesjounalist 2003".  Dan de vraag: Waarom zo schelden op mensen "die het goed menen"?
Mensen die regelmatig in de media verschijnen en een mening verkondigen, mag je ook op die mening aanvallen. Iemand die zich zelf in de schijnwerpers zet, mag ook uitgescholden en beledigd worden. Zeker als die persoon ook nog een politiek ambt vervuld en dan tot haat oproept.
Iets anders is het als je een hele groep uitscheld en zeker als die groep ook nog een minderheid is in Nederland. Daarom vind ik de term "Geitenneukers" niet zo geschikt. Je moet daarbij dan steeds weer uitleggen dat je daarmee de "Radicale Islam" bedoeld en niet alle moslims. Dat is te ingewikkeld.
Ook de aandacht die nu Turkse Politici krijgen vanwege hun Armenië standpunt vind ik een beetje hypocriet in een land als Nederland dat zijn eigen verleden nog helemaal niet heeft verwerkt. Vraag eens aan een doorsnee politicus in Nederland of hij zich wil distancieren van de Politionele Acties. Dat willen de meesten niet.
Er is wel een ander aspect. Nederlandse politici van Turkse afkomst worden in hun Vaderland bedreigd als ze de Armeense Genocide erkennen. Dat maakt ze natuurlijk kwetsbaar en het laat de discussie weer oplaaien of ze wel opgewassen zijn tegen de dubbele loyaliteiten.
Ik ben er voor dat de grootste ethnische minderheid in Nederland, de Duitsers, een aantal zetels krijgen in het Nederlandse Parlement. Ik weet zeker dat die minder moeite hebben antwoord te geven op de vraag of ze de Holocaust erkennen. Ze zullen zeggen: "Stimmt, das war Scheisse".

No comments: