Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 07, 2006

Executie

Door Keesjemaduraatje
in eerste instantie was ik ook een beetje verbaasd dat Balkenende de doodstraf voor Saddam Houssein zo volmondig goedkeurde. Tenslotte is in Nederland de doodstraf al helemaal afgeschaft. Maar ik ging eens kijken wie het hardste protesteerde en daar viel me iets heel raars op. De mensen en partijen die "wel begrip hebben voor de zefmoordterroristen van Hamas", maar het natuurlijk politiek- correct ook weer niet goedkeuren, die protesteren het meeste tegen dit doodsvonnis. Zelfs mensen die zich zogenaamd christen noemen, zoals Huub SP Oosterhuis en Anja haatzaaier Meulenbelt. Ook de zogenaamde "vredesjournalist" Stan van Houcke windt zich vreselijk op over het "volkomen onterechte " doodsoordeel, terwijl hij de terroristen van 11 september wel eigenlijk een soort helden vond, die voor hun volk opkomen.
Wat gebeurd er met iemand die nu vindt dat het doodsvonnis van Anton Mussert eigenlijk onterecht is? Die kan nooit meer lid worden van D66, (ooh wat erg) en vind hoogstwaarschijnlijk nooit meer een baan als leraar maatschappijleer. Terecht of niet terecht. Maar iemand die Saddam Houssein eigenlijk wel een te gekke vent vindt, die krijgt als dank waarschijnlijk nog een zetel in de Tweede Kamer voor Groen-Links.
Conclusie:  we moeten volgens mij elk doodsoordeel met wantrouwen bekijken, maar ik ben nog veel wantrouwender tegen mensen terroristen ondersteunen en nu opeens een probleem met harde maatregelen hebben.

1 comment:

O'Brien said...

Je kunt roomser willen zijn dan de paus, en je kunt politiek correcter willen zijn dan Meulenbelt.
Dwaas van al deze lui om in hun requisitoir een pleidooi voor clementie te willen houden voor één van de grootste schoften die er in het M.O rondloopt. Buitengewoon schijnhelig ook, omdat er niemand een traan zal laten als hij aan een stuk touw hangt. Enfin 't is verkiezingstijd zullen we maar zeggen. Als de PVDA bij monde van Bos over de lijken van 800.000 Armeniërs een paar turkse stemmen terug kan winnen, zal hij het niet nalaten, dus dan kan dit van Saddam er ook wel bij.