Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 22, 2006

Freek

Wilders_geert

door Keesjemaduraatje
net even Freek de Jonge gekeken en het is natuurlijk schandalig dat ie Geert Wilders met de NSB vergelijkt en Rita Verdonk met Goebbels. Aan de andere kant heeft hij lovende woorden over Ayaan gesproken en dat is wel weer goed en hij heeft Wouter Bos afgemaakt.

Nadat hij Wilders had neergezet als een stofzuigerverkoper, heb ik besloten morgen Geert Wilders te gaan stemmen. Ik ben dus geen zwevende kiezer meer.

Ik heb ook gemerkt dat ik veel meer met buitenlandse thema's bezig ben en het kleine Nederlandse gedoe maar weinig belangrijk vind.

3 comments:

Ratna said...

Hoi Kees,
Jammer dat je geen Christen-Unie gaat stemmen, anders hadden we het misschien nog eens kunnen worden. Waarom luister je ook gewoon niet naar je vrouw? :-)
Ik vond Freek erg goed, hij had eigenlijk kritiek op zowat alle partijen en dat hoort ook in zo'n conference. Ik vond de vergelijking van Geert Wilders met die stofzuigerverkoper wel sterk. De stofzuigerverkoper beweerde dat je daarmee het stof kunt wegzuigen dat het resultaat was van een atoomproef in Amerika. Freek vertelde erbij dat het stof later evengoed kwam, en de stofzuigerverkoper dus gelijk had in zijn waarschuwing, maar een totaal ongeschikt product verkocht om dit te bestrijden.
Hij haalde ook de ontkenning van de Armeense genocide door moslims aan, en ik denk dat je die vergelijkingen met Goebbels enzo niet te serieus moet nemen. Overigens vergeleek Pastors de islamisering van Nederland met de nazi's, en dat vond ik ook niet helemaal zuiver (om het zwak uit te drukken). Ik heb een stukje geschreven over dat soort oorlogsvergelijkingen, naar aanleiding van die volkomen misplaatste vergelijking van Huub Oosterhuis van de IND met de met de nazi's collaborerende politie tijdens de Tweede Wereld Oorlog. zie http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000084.html

Ik ben het met je eens dat de verkiezingen tezeer om binnenlandse zaken draaien, om geld vooral (heffingskorting, huurtoeslag, hypotheekrente-aftrek, no-claim korting,…) Allemaal belangrijk, zeker als je het niet breed hebt, maar ik miste weleens wat meer visie en het besef dat we maar in een klein kikkerlandje leven, en steeds afhankelijker worden van wat buiten onze grenzen gebeurt.

Rinus Duikersloot said...

Wilders heeft vandaag ook mijn stem Keesjemaduraatje!

Noch van Freek, noch van Ratna, noch van Barry hoor ik helaas goede argumenten tegen Wilders of zijn verkiezingsprogramma(wel verdachtmakingen en vage vermoedens) en ik vrees dat deze zij nog teveel vast zitten aan een politiek correct links verleden.

@ Barry
Enkele korte opmerkingen:
Wilders heeft vorig jaar voorgesteld aan Pastors en Eerdmans om samen te werken maar Eerdmans heeft daar vanaf gezien vanwege de beveiliging die hij dan nodig zou hebben.

Wilders is zelf half Indonesisch(hoeft nog niks te zeggen natuurlijk) en volgens het CBS daardoor moslim(hoe politiek correct om daarop te stemmen!!!). Er staat ook een Chinese vrouw op zijn lijst.

Ik heb geen "blanke top der duinen" gevoel bij hem. Hij is gewoon tegen de islam omdat hij dat als een bedreiging ziet. Terecht! Tja, het liefst zie ik ook dat hij Ibn Warraq-achtige essays schrijft maar dat is niet een ieder gegeven. Zijn instincten zijn de juiste in ieder geval.

De kiesdrempel zal hij makkelijk halen hoor. Volg je de peilingen wel?

De SGP heeft teveel standpunten(euthanasie, seculieren, abortus etc) waar ik het niet mee eens ben en jij ook niet! Daar ga je wat te makkelijk aan voorbij. Wilders heeft zulke standpunten niet. Een inhoudelijke bestrijding van zijn verkiezingsprogramma vind ik daarom uiteindelijk sterker. Wat valt daar op aan te merken? Hij komt vaak in Israël en is waarschijnlijk het meest pro-Israël van alle Kamerleden.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Geen neiging om lid en actief te worden in de PvV? Ik las gelukkig dat Geert Wilders al z'n uiterste best heeft gedaan om z'n nieuwe fractie tot één geheel te smeden, dat niet -zoals de LPF- binnen de kortste keren ruziënd over straat gaat. Maar het zal vast moeilijk genoeg blijven om zo'n gloednieuwe partij goed te laten functionren. Ze kunnen goede mensen als jij daarbij vast wel goed gebruiken.
Misschien is er wat aan de verongelijktheid van (de mensen rond)Geert Wilders te doen door daar ideeën in te brengen als van de Manifesto Club (zie www.manifestoclub.com)? Voor vrijheid en tegen angst!

Groetjes,

Wim