Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 08, 2006

Ratten uit de Riolen

door Keesjemaduraatje
ben ik even blij dat ik geen kraker meer ben! In 1980, na de kroningsrellen werden we door de TelegraaBert_bakkerf vergeleken met "ratten die uit de riolen kropen". Dat kwam hard aan. Gisteren was ik bij het verkiezingsdebat, over het Midden-Oosten, van het CIDI en daar vergeleek Bert Bakker van D66 de aanhangers van Wilders, Fortuyn en Pastors met ratten uit de riolen. Ik voelde me dus meteen weer aangesproken. Helaas heeft Bert Bakker weinig oog voor de ratten uit zijn eigen partij. Antisemitisme komt de laatste tijd vaker van links en uit de moslimhoek, maar dat wil hij niet zien. Na het debat vertelde Ronny Naftaniel van het CIDI dat er de laatste tijd weer veel emails binnenkomen die in één moeite door de moslims en de joden beledigden. Vandaag ging het schelden en dreigen door. Alexander Pechtold was op de VU en suggereerde dat hij bedreigd werd door aanhangers van Geert Wilders. Geert Wilders heeft gesproken over een "Tsunami van islamisering" en dat vond Alexander Pechtold walgelijk.
D66 heeft niets meer te verliezen en zet volledig op de islamitische- en Turkse kaart. Eerst werd de Armeense genocide ontkend of onduidelijk in twijfel getrokken om de Turkse stemmen te trekken. Turken zouden dan op de Turkse Fatma Koser Kaya moeten stemmen, omdat die niet zo moeilijk doet over een miljoen Armeense doden. Gisteren, tijdens het debat in het Joods Cultureel Centrum werd door Bert Bakker nog eens flink uitgehaald naar alle partijen die kritisch zijn over de islam. Wat maakt het uit. Veel verliezen kan D66 er ook niet meer mee. 
Sinds Geert Wilders in de peiling op 6 zetels staat, is hij groot genoeg geworden om een eventuele bedreiging te worden voor andere partijen. Dan kan je twee dingen doen: er tegen aan gaan pissen of ook eens flink uithalen. Mark Rutte voelt de hete adem van Rita Verdonk in zijn nek en wil nog eens benadrukken hoe geweldig asielzoekersvijandig de VVD wel is en wat een tactische stem op de VVD daar aan kan bijdragen.
Na het debat gisteravond stonden we voor de VU na te praten. Wie eigenlijk? Nou ja, we hebben nog geen naam en geen beweging, maar noem ons maar de "Verlichtingsfundamentalisten". (Zie ook Hans Jansen en Annelies van der Veer.) Wat moet een echte fundamentalistische secularist nu stemmen de komende verkiezingen? Als je op een jood wilt stemmen, dan kan je eventueel eens denken aan nummer 10 van Één-NL, Gideon Simon . Een proteststem op de SGP of de CU, vanwege de onwrikbare steun aan Israël is ook een optie. Of gewoon Wilders, omdat het een schande is dat hij bedreigd wordt. Ik ben er zelf nog niet uit.

No comments: