Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, November 04, 2006

Voorspelling

door Keesjemaduraatje
De website web-log.nl was twee uur uit de lucht, vandaar dat jullie dit weblog niet konden openen. Eerst was alles weg dat de laatste drie dagen geschreven was, maar nu staat alles er weer op.

Het was een saai debat gisteravond, omdat de twee premier-kandidaten helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Netjes werden nog even Drees, Fortuyn en Theo van Gogh genoemd, om aan te geven hoezeer ze betrokken waren bij de samenleving en hoe goed de Balk moskeeen kan bezoeken als er "onrust in de samenleving is".
Mijn SP-kennis behoort niet bij de 19 procent van SP stemmers die toch maar Wouter Bos gaat stemmen. Ze gaat Partij voor de Dieren stemmen. Nou ja, daar winnen we ook geen revolutie mee.

Ik denk dat Balkenende weer premier wordt, met de PvdA als partner. Aboutaleb als Minister voor Sociale Zaken. Voor  het islam debat is dat dodelijk, misschien zelfs in de meest concrete zin van het woord. Ik bedoel dus, dat die combinatie CDA en PvdA geen vuist gaat maken om ons tegen de intolerantie van de islamisering te beschermen.

De VVD had beter Verdonk als lijsttrekker kunnen hebben, dan hadden we iets te kiezen gehad en de D66 had Lousewies moeten hebben, maar dat had ze ook niet meer geholpen.   

2 comments:

O'Brien said...

"Ik denk dat Balkenende weer premier wordt, met de PvdA als partner. Aboutaleb als Minister voor Sociale Zaken "

Dat lijkt mij een heel realistische inschatting. Ik las hem ook al, en daarmee hebben we de eerste moslim-minister in het kabinet.
Ach, en zo op het oog lijkt het niet de beroerdste, nietwaar?
Kan tzt best een tweede bij, een derde en vierde. Als ze maar gematigd zijn,hé ?

Nee, met Aboutaleb kun je wel een glaasje mintthee nippen. En met Marokkaanse jongens in Slotervaart, Bos en Lommer en de Baarsjes komt het helemaal voor de bakker, want Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aboutaleb weet tenminste dat deze jongens zich gediscrimineerd voelen, en straks als minister weet hij dat wij de verplichting hebben daar wat aan te doen. Voelt U ?

Ratna Pelle said...

Ik vind dit allemaal wel erg suggestief. Aboutaleb is gematigd (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Abu Jahjah of Mohammed Benzakour, die -helaas- op de lijst van de Partij voor de Dieren staat), en het lijkt mij redelijk dat in een democratie verschillende groeperingen, en dus ook religies, vertegenwoordigd zijn in de politiek. Als mensen er extremistische denkbeelden op na houden of extreme praktijken goedpraten, moeten zij daar op worden aangesproken, maar dat geldt ook voor allochtone Nederlanders die bijvoorbeeld moeite hebben om fouten uit onze geschiedenis toe te geven.
Het debat tussen Balkenende en Bos was inderdaad saai, en zij spraken vooral over sociaal economische thema's. Echter als je er zelf de afgelopen jaren flink op achteruit bent gegaan en nauwelijks nog rond kunt komen, is het wel een beetje wrang dat mensen die het al goed hebben niet hebben hoeven inleveren, en er van Balkenende en Rutte zelfs nog meer bij gaan krijgen. En heus, niet iedereen die een uitkering heeft kan aan het werk als hij maar wil. Ik ken mensen die zich echt suf hebben gesolliciteerd, maar vanwege leeftijd, opleiding etc. gewoon niet aan de bak komen, en ook van het minimumloon is het moeilijk rondkomen tegenwoordig.