Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 27, 2007

Blond met Hoofddoek

door Keesjemaduraatje
vorige week was Mevrouw Meulenbelt weer eens in Gaza en ik vind het toch altijd wel leuk haar verslag te lezen, omdat je dingen te weten komt die anders niet zo opvallen. Heel moedig van haar om gewoon naar de Gazastrook te gaan , terwijl Hamas en Fatah elkaar ontvoeren en uitmoorden. Hoe doet zij dat eigenlijk? Het antwoord staat in haar verslag: ze draagt een hoofddoek om haar blonde haar niet te laten zien, als ze met de verplegers van de Stichting Kifaia op huisbezoek gaat.

Een andere vraag die ik al vele malen gesteld heb is, of er op de Gazastrook nu ook Israëlische kranten worden verkocht. Daar geeft ze ook antwoord op: vroeger wel, maar nu niet meer.

Het derde dat ik te weten ben gekomen is, dat de Stichting Kifaia en haar Palestijnse partnerorganisatie NCCR nog steeds steun geven aan de tweede (of is het al de derde?) intifada. Laatst waren er toch gewapende Palestijnse strijders gevlucht in een moskee en er gingen vrouwen omheen staan om ze te beschermen? Anja ging vorige week naar Beit Hanoun om de gewonden te verplegen. Samen met haar trouwe assistenten natuurlijk, want Anja zelf kan nog geen verband goed vasthouden. Waarom ze er dan perse bij moest zijn als de botbreuken en andere verwondingen van de strijdsters verbonden moeten worden is een raadsel. Waarschijnlijk gaat ze ervan soppen.

Het blijft moeilijk voor de politiek correct denkende linkse medemens. Was er een paar maanden  geleden nog ophef over het WRR rapport waarin stond dat de Westerse Regeringen moesten gaan onderhandelen met de Hamas en Hezbollah en gingen allerlei groeperingen in Nederland, inclusief D66, dat rapport voortdurend citeren en toejuichen, nu worden deze nobele gedachten geloochenstraft door de feiten. Hamas gaat er vol tegenaan in Palestijns gebied en de Hezbollah probeert een Libanese regering omver te werpen. Meulenbelt probeert daar natuurlijk een beetje omheen te praten. Ze benadrukt dat er Hamas en Fatah aanhangers in één familie zijn. Ze praat met allebei, maar lang kan dit niet duren.

3 comments:

AVe said...

Nahed Selim, gelovige moslimvrouw over la Meulenbelt:Volgens "Anja Meulenbelt is iedereen die kritiek heeft op de islam afvallig. Dat slaat nergens op. Iedereen, gelovig of niet, mag de islam bekritiseren."
Lees hier het gehele interview:http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/01/heel_links_nede.html

arend said...

@Kees,

Ik kan je alleen maar complimenteren met het feit dat je zo trouw het logje van de zwarte weduwe blijft lezen.
Persoonlijk kan ik heel slecht tegen haar melange van extreme domheid en principiële hypocrisie.
Een melange die alleen wordt overtroffen door haar verering van geweld.

Ik heb heel lang gedacht dat Anja van zichzelf antisemiet was, net als Glimmerveen of Jahjah; moet kunnen.
Vrijheid van meningsuiting.
Tot ik hoorde dat Anja ook andere moordpartijen, zoals de culturele revolutie (3 miljoen doden) verheerlijkte. Daarbij werden nauwelijks joden vermoord. Het gaat haar dus niet zozeer om het doden van de joden, maar gewoon om het doden op zich; macht erotiseert blijkbaar ook bij deze ex-feministe.

Maar dat je haar logje blijft volgen; mag ik je vragen hoeveel reacties je hebt kunnen plaatsen de laatste jaren, ondanks Anja's kennis-van-zaken-filter?

AVe said...

Interessante column van Ephimenco 'Broedermoord', zie hier:
http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article616427.ece/Ephimenco_Broedermoord