Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 05, 2007

Boycot Stan

door Keesjemaduraatje
intussen ben ik ook op het weblog van Stan van Houcke gebanned. Dat is jammer, want juist nu beginnen de SP en Stan van Houcke, onder invloed van internationale jihad websites, om een boycot van Israël te vragen. We zagen van de zomer al Harry van Bommel met een poster lopen waarp stond dat Israël geboycot moest worden. Nu wordt de roep al luider.
Dit is wat er op de website van Stan van Houcke staat:   

'Why an academic boycott of Israel is necessary.
Let me begin by stating that any successful academic boycott imposed upon Israeli institutions of higher education will assuredly have an impact on the academic freedom of Israeli scholars and teachers, at least in terms of its expression beyond their national borders. Is this acceptable? After all, other teachers and scholars who obviously have a stake in academic freedom, will have to cooperate with the boycott if it is to have an impact. As one of those academics, my answer to this question is that it is not only acceptable but absolutely necessary'

Ik gaf als reply:
Waarom wel Israel boycotten en niet de dictaturen eromheen? In Syrie, Jordanie, Egypte en de meeste andere arabische landen, zitten politieke gevangenen in de cel en heerst geen enkele vrijheid van meningsuiting. Kunnen de dames en heren academici dat wel goedkeuren? Dat Israel nu als enige geboycot zou moeten worden is meten met twee maten.

Dit inhoudelijke antwoord werd meteen verwijderd.
Toch is het tottaal contraproductief om nu een boycot van Israël te beginnen. Net las ik in de NRC, dat het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse regering de Palestijnse anjerkwekers ondersteund. Daardoor komt de anjerproductie net weer een beetje op gang. Zo'n project zou onmiddelijk in gevaar komen als er een boycot van Israël wordt geëist.
Bovendien is het krankzinnig om hier een moslimfundamentalist als Tariq Ramadam als gast-hoogleraar aan te stellen op de Erasmusuniversiteit en tegelijkertijd de Israëlische universiteiten te willen boycotten.

Stan_van_houcke

3 comments:

willemzwijgtnietmeer said...

Om je even te helpen: " Die van de Dierenpartij " heet Marianne Thieme. En ze is van de Partij voor de Dieren.

JanJanus said...

Is de naam van "die van de dierenpartij" belangrijk dan?

Frans Groenendijk said...

Had wel eens van de man gehoord maar er nooit wat van gelezen.

Ik lees nu net dit: "Net als in Irak is de Amerikaanse regering druk doende een burgeroorlog in Palestina te veroorzaken. De Nederlandse regering steunt deze extremistische politiek."
Tsja, dan weet je toch dat er geen sprake is van zelfs maar een schijntje van integriteit.
Waarom zou je op zo'n Meulenbelt blog willen reageren?
Ik heb het er niet gelezen maar het zou me niet verbazen wanneer hij beweert dat de VS Saddam gedwongen heeft oorlog te voeren tegen Iran.