Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 17, 2007

De kritische "Willem"

Door Keesjemaduraatje
De politieke tekenaar 'Willem' Holtrop heeft net de Inktspotprijs gewonnen, met een prent over Israel. Israel wordt afgebeeld als een concentratiekamp en een inwoner zegt: "Ziezo, veilige grenzen voor Israel". De ander antwoort: Het herinnert me ergens aan." Daarmee wordt natuurlijk bedoeld, dat Israel zich zo afschermd tegen de vijandelijke Palestijnen, dat het zichzelf opsluit. Ik vind de prent getuigen van een slechte interpretatie van de Israelische werkelijkheid, maar gelukkig mogen dit soort prenten in Nederland geprint worden en gaan er niet meteen allerlei volksstammen de straat op om de Franse vlag te verbranden. (Willem woont in Parijs) Het blijkt geen uitzondering te zijn, getuige de volgende cartoon met als thema Israel en het "lijden van het Palestijnse Volk" :


Tekst in de balloon: " Ik zie geen noodzaak meer met elkaar te praten". Bijschrift: Voor onze slechte vrienden:Dit is geen antisemitische tekening.

Het is duidelijk dat Willem Holtrop zijn politiek correcte visie heeft behouden en dat "praten" eigenlijk de oplossing voor alle problemen is. Dat er al tientallen jaren wordt geprobeerd allerlei vredesbesprekingen te organiseren en dat die niets opleveren, is hem blijkbaar ontgaan. 

 

No comments: