Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, January 18, 2007

Eigen Staat

door Keesjemaduraatje
Eén van de meest belangrijke lessen die we van Nathan Sharansky hebben geleerd, is dat we dictaturen nooit kunnen vertrouwen. Een staat die zijn eigen inwoners terroriseert, kan nooit iets goeds met zijn buren voor hebben. Vredesverdragen hebben dan ook geen zin, want die worden gebroken, zodra het de dictator uitkomt. In die zin heeft een vredesverdrag met de Syrische dictator Assad weinig zin. Je weet nooit of hij het echt meent.
Onderhandelingen moeten dus altijd er op gericht zijn verbeteringen van de mensenrechtsituatie in het land van de tegenstander te eisen. Israël zou moeten eisen dat er persvrijheid komt in Syrië. Of dat de vrije verkiezingen in Libanon worden gerespecteerd door Syrië. Of wat voor mensenrecht eis dan ook. Dat zou het einde zijn van de dictatuur in Syrië en tevens het begin van een vreedzaam samenleven.

No comments: