Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 21, 2007

Kleurrijk Woensel-West

door Keesjemaduraatje
ik heb ook nog een jaartje in Woensel-West gewoond, omdat ik terug kwam uit Duitsland en met geen mogelijkheid een huurwoning kon krijgen in Eindhoven. Toen huurde ik een kamer in een studentenhuis. In Woensel-West was het toen een grote kolerebende. Junks, overlast, tippelen, quatkauwers. Aan het einde van de Edisonstraat was een rosse buurt. Hoewel ik het vergeleken met Amsterdam eerlijk gezegd nogal rustig vond. Woensel-West stond niet goed bekend.
Eén van de jonge vrouwen, die destijds ook in dat studentenhuis woonde, is betrokken bij het project Kleurrijk Woensel West . Die proberen door middel van creatieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen, gedichten maken en video, de kinderen van de buurt weer een perspectief te geven. De schilderijen die gemaakt worden, worden verwerkt tot ansichtkaarten die verkocht worden. Zodoende komt er geld binnen voor nog meer activiteiten.

Vandaag was ik bij de opening van de tentoonstelling van de schilderijen van de kinderen. Was heel leuk.

De tentoonstelling is te zien op de eerste etage van Zorgcentrum Peppelrode in Eindhoven. Het zorgcentrum aan de ds. Th. Fliednerstraat 5 is dagelijks te bezoeken tussen 8.00 en 20.00 uur. De expositie duurt tot 25 februari 2007.

3 comments:

PJORourke said...

Leuk verhaal! Ik woon nu in de Edisonstraat. Het is een stuk beter geworden, nu de hoeren naar het Baekelandplein zijn en er camera's hangen. Eerlijk gezegd bevalt het daar prima. Welk nummer woonde jij?

keesjemaduraatje said...

Ik woonde met vier vrouwen in de Stevinstraat, hetgeen op het werk voor hilariteit en afgunst zorgde. Die vier vrouwen dan. De inmiddels 31 jarige ergotherapeute S. is betrokken bij Kleurrijk Woensel West.

AVe said...

Je was je tijd ver vooruit Keesje. Met die 4 vrouwen dan...