Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 28, 2007

Twee Hondjes

Door Keesjemaduraatje
Dan moet je wel helemaal mesjogge zijn, om je beste gestreepte Tweede-Kamer-pak aan te trekken en je dan met twee kleine keffertjes op je schoot te laten fotograferen door de Azijnbode. Maar Bert Bakker (D66) schaamt zich helemaal nergens meer voor.  Voor de verkiezingen noemde hij de aanhangers van Wilders al "ratten", maar ik dacht dat het hierbij om verkiezingsretoriek ging. Nu is Bert Bakker niet voor D66 in de Tweede Kamer gekomen en geeft nog even een interview om na te trappen en daarin zegt hij precies hetzelfde. Zowel Fortuyn als Wilders worden met ratten en tuig vergeleken. Dat heeft Bert Bakker nu toch helemaal niet meer nodig zou je denken?
Opvallend, dat Bakker helemaal niet refereert naar de mevrouw die, op grond van voorkeursstemmen, voor hem in de plaats in de Tweede Kamer is gekomen: Fatma Koser Kaya. Zou die zich nu goed voelen, nu de Armeense journalist Hrant Dink is vermoord?
Bert_bakker_en_fatm_365544h
Bert Bakker met Fatma Koser Kaya

Bert Bakker spreekt in het interview over de slechte gezondheidszorg in Nederland, maar hij, noch de partij D66 heeft daar in al die regeringsjaren iets aan kunnen doen. Els Borst, de D66 minister voor gezondheidszorg in KokI en Kok II, hield zich liever bezig met euthanasie, dan de wachtlijsten weg te werken. Daar hebben we Bert Bakker nooit over gehoord. Maar wel nu achteraf.

Wat wel leuk is van het interview, is dat hij helemaal uit de school klapt over de top van D66. Dat Lousewies het leiderschap over de fractie overnam met de woorden "de oppas kan naar huis, want mama is weer thuis". dat zijn leuke dingen voor de mensen om te horen. Dat Boris Dittrich aankondigde dat D66 niet mee zou doen aan een missie in Uruzgan, omdat eigenlijk Pechtold dat wilde aankondigen. Het ging om het leiderschap.

Afgelopen zomer zat ik met Bert Bakker en enkele andere D66-leden op een terras in Den Haag en ik beklaagde me erover dat er parlementariërs waren die het wel een goed idee vonden om met Hamas en Hezbollah te gaan onderhandelen. Bert Bakker vond dat ik helemaal ongelijk had. Onderhandelen met moslmibroederschappen vond hij een goed plan, want hij had net met Amerikaanse moslimorganisaties gesproken en die waren zo gematigd en aardig. We moeten juist blijven praten.
Nu schieten de Hamas en de Fatah elkaar dood op de gazastrook. Zou dat het standpunt over de "gematigde moslimterroristen" aantasten? Ik vraag het me af.

2 comments:

david said...

Nu kan ik me een andere politicus herinneren die zich graag met twee keffertjes liet fotograferen, die was ook mesjogge maar geen slappeling, wat Bert Bakker wel is. Bakker is zelf een laf keffertje, dat pas na afloop van een mislukte, schandelijke samenwerking met Verdonks VVD durft terug te trappen. En als hij op tv wordt aangesproken op zijn woorden waren ze alleen bedoeld om 'bezorgdheid uit te spreken'. Zijn opmerkingen over Verdonk maken dan al weinig indruk meer. D66, iemand in die partij moet gewoon eens het lef hebben om het licht uit te doen.

keesjemaduraatje said...

heb je gezien dat Jeroen Pauw ook al begon over die twee hondjes? Zou Bert Bakker aan Pim gedacht hebben toen hij die foto liet maken?