Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, February 01, 2007

Wiens Schuld?

Door Keesjemaduraatje
het is eigenlijk niet te geloven, maar zelfs als een moslimterrorist drie Israëlische burgers opblaast, dan is dat volgens de Senator voor Haat en Terreur nog de schuld van Israel. Ra ra hoe kan dat nou?
Zie hier haar statement:
"Wapenstilstand tussen Hamas en Fatah. Hopen dat die houdt. Alle mensen die ik ken in Gaza vinden het verschrikkelijk als er intern gevochten wordt. Het is zo duidelijk dat alleen Israel er garen bij spint. En het is zo erg voor de kinderen. Het is al erg om dagelijks bang te zijn voor het Israelische leger, bang als je een helicopter hoort, bang dat er zo een tank om de hoek van de straat komt rijden, nachtmerries hebben, zoals die vrouw in Beit Hanoun, een van de overlevenden van het bloedbad, dat de granaten benen hebben gekregen en achter je aan komen rennen. Maar als je ook nog bang moet zijn voor je eigen mensen is er nergens meer een gevoel van veiligheid."

Terwijl Anja wel, samen met de oprichter van de Nederlandse Mannenpraatgroepen, Jan Andreae, cursussen over communicatie organiseert voor Arabieren in de Gazastrook. Daar kunnen ze ook vertellen dat praten altijd beter is dan schieten. Mannen die altijd hun conflicten hebben opgelost door met Kalashinovs op elkaar, of in de lucht te schieten, kunnen ook niet veel anders. Al die miljoenen dollars die de Europese Unie in de Gazastrook zijn gestopt, zouden eens voor wat meer democratie-workshops uitgegeven moeten worden in plaats van voor Mercedessen voor de plaatselijke Fatah-leiders.
Nu Israel zich heeft teruggetrokken uit de Gazastrook, richt het geweld zich op de tegenstander in eigen kring. Tragisch.
Waarom is de houding van Anja Meulenbelt antisemitisch? Beter gezegd: waarom noem ik de schrijfsels van Anja Meulenbelt antisemitisch? Omdat er hele typische antisemitische elementen in zitten. De joden hebben het altijd gedaan. Palestijnse strijders elkaar verrot schieten is het de schuld van Israel en als er een zelfmoordterrorist zichzelf en drie mensen opblaasd, is het ook de schuld van Israel. Dat zijn eeuwenoude strategien van antisemieten, om in elke situatie de joden de schuld te geven. Dat heeft ook niets meer met kritiek op Israel te maken. Dat is puur napraten van PLO-kranten.

Zoals dit citaat:
"Niks ter verdediging van Ahmadinejad, maar dit is precies wat de Israelische regering de bevolking wil laten geloven, dat ze zich nog steeds moeten verdedigen tegen mogelijke vernietiging. "

Dat zogenaamde afstand nemen van de Iraanse President Ahmadinejad, is eigenlijk een poging de standpunten van die President salonfähig te maken. De Israelische regering is in de ogen van de Senator voor Haat en Terreur natuurlijk veel schuldiger dan de Iraanse President. Dat de Israelische regering één van de weinige democratisch gekozen regeringen in het Midden-Oosten is, is voor Anja de te meer reden haar te wantrouwen.

No comments: