Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, February 08, 2007

Es geht wieder los!!

door Keesjemaduraatje
het gaat gewoon door. Zelfs Peter Breedveld met zijn politiek correcte sexweblog Frontaal Naakt maakt er melding van: Het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo toonde de Deense spotprenten over de Charliehebdouneseptcentsa6profeet Mohammed en wordt nu in Frankrijk aangeklaagd. Zelfs de liberale presidentskandidaat Nicolas Sarkozy, anders zeker geen vriend van het tijdschrift verdedigt in de rechtszaal het recht op vrije meningsuiting, met de woorden: "Liever een satire die buitensporig is, dan helemaal geen satire".

Het proces wordt als een testcase voor heel Europa gezien. Krijgen de moslims bijzondere rechten die in feite op een beperking van de vrijheid van meningsuiting neer zouden komen, of behoudt Europa haar vrijheid van meningsuiting en het recht op belediging?

De afbeelding hiernaast toont de tekst: "Sluier Charlie Hebdo!", met een afbeelding van een paus een rabbi en een imam. Dat is nog politiek correcte satire, omdat het alle drie monotheïstische religies op één lijn stelt. Dat is een seculiere en atheïstische verkeerde voorstelling van de werkelijkheid, omdat het katholicisme en het jodendom, vergeleken met de islam, temples van verdraagzaamheid zijn. Maar dat terzijde. De plaatjes in Charlie Hebdo zijn gewoon geweldig goed. Toen ik links was vond ik dat en nu ik extreem-rechts ben vind ik ze nog leuker. Wat is het leven toch mooi in een vrij land. Hieronder toon ik er nog een paar:

Opgewarmd

Tekst: "De opgewarmde affaire"

Riretue

Lachen is dodelijk

Lachen_met_moslims

"Vereniging van moslims met humor". "Allah is grappig!"   "Ongelovigen!!"

6 comments:

david said...

Die laatste cartoon is inderdaad best wel leuk, wat niet gezegd kan worden van die saaie Deense cartoons van vorig jaar. Belachelijke rechtszaak natuurlijk, en ik denk niet dat de aanklagers een schijn van kans maken. Een belangrijke relativering staat trouwens op de site van de wereldomroep: "Onder de vijf miljoen Franse moslims lijkt de zaak niet veel emoties los te maken. Volgens de Franse islamoloog Olivier Roy vinden ze de rechtszaak helemaal niet belangrijk."

Overigens moet je het katholicisme niet voorstellen als een vriendelijke godsdienst; de achterlijke ideeën van het Vaticaan over voorbehoedsmiddelen en abortus zorgen m.n. in Afrika en Zuid/Midden Amerika voor enorm veel ellende.

keesjemaduraatje said...

volgens mij roept de katholieke kerk niet op tot het vermoorden van vrouwen die abortus laten plegen. Iedereen mag zelf bepalen of hij/zij zich aan de regels van de kerk houdt.In die zin is het katholicisme een verademing vergeleken bij de gewelddadige islam.

arend said...

@David,

Verschillen de ideeën over condooms van de RK-kerk erg met de ideeën van (bijvoorbeeld) de islam?
Anders gezegd; verspreidt AIDS zich in katholieke gebieden sneller dan in niet-katholieke gebieden?

Volgens mij niet; en daarmee is dit de zoveelste linkse dooddoener die in de prullenbak eigenlijk het beste tot zijn recht komt.

david said...

Het Vaticaan houdt wereldwijd vast aan een afwijzing van condooms. Het is natuurlijk te simpel om te zeggen dat het Vaticaan hierdoor verantwoordelijk is voor hoge AIDS cijfers in veel Afrikaanse landen, maar een belangrijke manier om AIDS in toom te houden wordt hierdoor wel gedwarsboomd. De invloed van de katholieke kerk in Afrika is enorm (hier komt nog bij dat het Amerikaanse beleid op dit punt aansluit bij de visie van het Vaticaan), waardoor het probleem dat het Christendom hiermee veroorzaakt een stuk serieuzer is dan de islam. Bovendien gaat het niet alleen om AIDS. In veel Midden- en Zuidamerikaanse landen waar de invloed van de katholieke leer groot is (iig groter dan de islam) moeten vrouwen op zoek naar een illegale abortus omdat de kerk abortus verbiedt, of ze verdwijnen in de gevangenis vanwege het laten verrichten van een abortus. De islam heeft op de punten abortus/voorbehoedmiddelen ook geen al te progressieve ideeen, maar ik wil hier de stelling relativeren dat alle ellende weer van de islam komt. Dat is pas een dooddoener.

keesjemaduraatje said...

nou nee, ik heb niet gezegd dat alle ellende van de islam komt. Alle ellende komt van diktatoriale systemen en daar is de islam er één van. Mijn opmerking over de drie monotheïstische religies ging erover dat als dooddoener vaak wordt gezegd:"het katholicisme is ook niet alles". Dat bestrijd ik. In naam van, en geinspireerd door het katholieke geloof zijn zowel bevrijdingsbewegingen als diktaturen ontstaan. Het katholieke geloof is niet intrinsiek slecht.

arend said...

@David,

Als atheïst heb ik nog véél meer puntjes van kritiek naar de katholieke kerk.

Dat neemt niet weg dat de kerk oproept tot;
- èn een condoomverbod,
- èn huwelijkse trouw.
Gelovigen die het een wel, en het ander niet naleven zijn gewoon niet zo gelovig.

In de praktijk blijken de meeste mannen condooms helemaal niet fijn te vinden. In Nederland kunnen prostituees die het zonder condoom doen daar extra geld mee verdienen.

De ideeën van de RK-kerk over abortus en condooms vinden we ook in islamitische, socialistische, boeddistische landen etc.
Gewoon hele traditionele moraal, waar je inhoudelijk kritiek op moet leveren. Of grappen over moet kunnen maken.
Zonder dat er direct allerlei fatwahs worden uitgesproken, zoals nu weer bij die cabaretier Ewout Jansen.

Niet alle ellende komt van de islam.
De islam is (samen met het socialisme) wel de enige die alle kritiek op ellende met geweld smoort.