Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 11, 2007

Moslims zijn eigenlijk joden

door Keesjemaduraatje
vandaag was de openingstoespraak van Tariq Ramadan op de moslimomroep, waarin hij zijn visie gaf op immigratie, extremisme en moslimterrorisme. Enkele dooddoeners had ik ook zelf kunnen bedenken, namelijk dat je niet een hele bevolkingsgroep moet veroordelen, vanwege de daden van enkelen. En dat de moslims die hier in de jaren zestig zijn gekomen niet veroordeeld moeten worden vanwege de terroristische daden van de nieuwkomers. Lijkt logisch, maar als je goed naleest klopt er toch iets niet. De leden van de Hofstadgroep bestaan uit een mengsel van nieuwe bekeerden en kinderen van gastarbeiders. Dat kinderen van gastarbeiders hier niet kunnen integreren en aan het democratische proces deelnemen is wel degelijk een gevolg van de oude politiek van bevorderen van de eigen cultuur. Dat desondanks niet al die tweede generatie immigranten tot terrorisme bekeerd worden is niet dankzij de haatpreken van sommige radicale imams, maar ondanks.

Een andere interessante visie van Tariq Ramadan was, dat de moslims nu net zo behandeld worden als de joden in de dertiger jaren in Duitsland. Die mening sluit goed aan bij het de racisme-discussie die in veel linkse en naief-progressieve kringen de ronde doet, namelijk dat de moslims bekritiseerd worden vanwege racistische motieven. Als moslims de moderne joden zijn, dan vraag ik me af waarom de Nederlandse staat dan nog meebetaald aan de moskeeën en omroepen van de moslims. Dan vraag ik me af waarom er nog geen bordjes bij de theaters en bioscopen staan: "Voor moslims verboden". Als je eens goed nadenkt, dan zie je dat het een totaal misplaatste vergelijking is.

Die mening van Tariq Ramadan, dat de moslims de moderne joden zijn, remt het kritische denken en bevordert de arrogante houding van moslims. Het creeërt een uitzonderingspositie voor moslims die uiteindelijk tot meer geweld zal leiden.

1 comment:

barry said...

Uh arrogante houding??
Omdat zij de moderne Joden zijn? Leg eens uit Keesje?