Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, March 01, 2007

Islamic again..

door Keesjemaduraatje
zojuist op TV. Hare Majesteit brengt een bezoek aan de Aya Sophia in Istanbul (Constantinopel) en wordt bijgestaan door een Turkse kunsthistoricus. Het gebouw is vroeger een kerk geweest. De koningin vraagt welke veranderingen er zijn aangebracht aan de kerk om er een moskee van te maken. de kunsthistoricus legt vriendelijk uit wat er aan verbouwingen zijn geweest, " to make the building islamitic again...".
Dat is een plat stuk geschiedsvervalsing, alsof het gebouw voor het christendom al ooit islamitisch was geweest. Het is een van de eerste kerken, uit de vierde eeuw, gebouwd voordat er überhaupt een islam bestond. Zo wordt de christelijke geschiedenis van Turkije consequent weggewerkt. Het is zeker geen hoopgevend teken voor een toetreding tot Europa.

No comments: