Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, March 12, 2007

Landen zijn niet gelijk

door Keesjemaduraatje
er is wel degelijk een verschil tussen een adviserende functie voor een democratisch land als Duitsland of Frankrijk en een adviserende rol bij een instituut in Marokko. Er is een verschil tussen landen. In een diktatuur bestaan namelijk geen onafhankelijke instituten. Daarom staat het mensenrecht groepje van mevrouw Khadija Arib ook onder de voorzitterschap van de Koning van Marokko. De koning zelf bemoeit zich met de zogenaamde mensenrechten in zijn land. Zijn land is een diktatuur. Hoe naief kan je zijn om dat een onafhankelijke organisatie te noemen.

Het maakt wel uit of je een Zweeds paspoort hebt of een Marokkaans paspoort. Het is onrealistisch te denken dat een staatsburgerschap van een diktatuur hetzelfde is als een staatsburgerschap van een democratisch land. Zelfs het Argentijnse staatburgerschap van Maxima is geen groot probleem zolang dat land democratisch blijft. En dan ga ik al heel ver als door de Nederlandse staat erkende anti-monarchist.

We zijn in Nederland helemaal vergeten wat dictatuur is. Veel mensen willen het ook niet weten. Zeker de extreem-linkse knokploegen niet, die altijd gespugd hebben op de Nederlandse cultuur en de Nederlandse staat en nu wel het recht van Turkse parlementariers op een eigen nationalisme willen beschermen.

We gaan heel moeilijke tijden tegemoet.

No comments: