Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, April 23, 2007

Sociale Vrijheidspartij

door Keesjemaduraatje
op zaterdagochtend loop ik s'ochtends voor het ontbijt altijd eerst naar het winkelcentrum en koop een Volkskrant, een Opinio, Der Spiegel, 8 broodjes, Filet Americain met uitjes en beenham. Thuisgekomen bestudeer ik dan eerst de bijlage van de Volkskrant. Deze week staat er een interview met Jan Marijnissen in, dat hem meteen een stuk sympathieker maakt. Ik kan er niets aan doen.
In Het Vervolg staat een lang verhaal over de meerderheid die er in Nederland zou zijn voor een Sociaal Liberale Partij, waarin D66, Groen-Links, de VVD en delen van de PvdA samen zouden werken. Zo'n partij zou voor een dubbele nationaliteit zijn, kosmopolitisch en vóór Europa, globalisering en flexibilisering. Nou fijn is dat. Het is net alsof ik het partijprogramma van de D66 lees. Waarom heeft die partij dan maar 3 zetels, waarbij één zetel ook nog verkregen is door de Turken voor de gek te houden over de Armeense genocide?
Boris Dittrich heeft er natuurlijk weer helemaal niets van begrepen. Hij wil de wereld waarnemen door zijn roze grachtengordelbril in plaats van oplossingen voor problemen te vinden. Frans Verhagen, kandidaat partijvoorzitter van de D66, zegt in de Volkskrant: "De D66 is een regentenpartij geworden, met Pechtold in zijn streepjespak". Dat is weliswaar mooi gesproken, maar niet echt waar. Regenten regeren namelijk, terwijl D66 helemaal niets meer te zeggen heeft. Er zijn geen ideeën meer en er is geen elan meer.
Er is in een nieuwe bedreiging van Europa en de Europese democratie op het toneel verschenen: Islamisering.  Alleen partijen die een antwoord op die bedreiging kunnen geven, hebben een kans de kiezers te overtuigen. De SP geeft een duidelijk antwoord, namelijk meedoen. De PVV geeft ook een duidelijk antwoord: Ons verdedigen. De andere partijen weten het niet, willen het niet weten en gaan bewust door op het oude pad. Zolang dat zo is heeft een nieuwe liberale partij geen kans.

No comments: