Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 02, 2007

Drie Dames die de democratie serieus nemen

door Keesjemaduraatje
ik was eens een beetje door de websites van verschillende Europese Groenenpartijen aan het snuffelen en dan blijkt wel weer dat Femke Halsema niet alleen staat in haar streven naar steun aan de Hamas, Hezbollah en andere islamistische terreurgroepen. Ook in Duitsland en Groot-Brittanie gaat dierenliefde, klimaatverandering, steun aan terreur en overgave aan de Islam hand in hand. Vraag mij nu niet wat deze thema's met elkaar te maken hebben. Het bewonderen van de islam heeft wel iets van de bewondering voor de " Edele Wilde" . De authentieke derde wereldmens die zijn emoties en driftbeheersing nog niet zo onder controle heeft en daarom subsidie nodig heeft. Zoiets. Ook de klimaatverandering en de acties daartegen schijnen heel erg met subsidies te maken te hebben. Al Gore en zijn vriendjes gaan miljarden verdienen met de emissierechten voor CO2, die er aan zitten te komen. De dierenliefde is op zich niet slecht, maar zodra het uitmond in sentimentele troep en het terroriseren van de medemens, houdt voor mij de lol op.

Het eerste geval staat op de Duitse website Politically Incorrect en gaat over de Grüne politica Claudia Roth. Nu hoef ik thuis de naam Claudia Roth echt niet hard op te noemen, want hoe links en tolerant mijn vrouw ook is, aan deze vroegere manager van de popband Ton Steine Scherben  heeft ze een hele grote hekel. Er is werkelijk niets dat deze Claudia geschikt maakt voor het beroep politica, behalve haar grote en populistische mond. Nu gaat ze ook nog de islamisten omarmen en dus is haar krediet voorgoed verspeeld. De Duitse Minister Schäuble had zich kritisch uitgelaten over de Centrale Moslimraad in Duitsland, omdat die niet alle moslims vertegenwoordigt, doch slechts de fundamentalistische stromingen.


Meteen steunde Claudia Roth de fundamentalistische Moslimraad

Ohne mit der Wimper zu zucken stellt Roth sich auf die Seite des von der islamistischen Milli Görüs dominierten Islamrates, der für Kopftuch und Geschlechterapartheid steht. Frauen hätten in einer nach den Vorstellungen des Islamrates geformten Gesellschaft jedenfalls den Mund zu halten. Was im Falle Roths - wie wir zugeben müssen - sogar eine recht reizvolle Vorstellung ist ...

(zonder met de wimpers te knipperen gaat Claudia Roth aan de kant van de door Milli Görus gedomineerde Islamraad staan. Vrouwen moeten volgens deze islamraad hun mond houden, wat in het geval van Claudia Roth nog niet eens een gek idee is.)

Een ander geval hebben van dezelfde combinatie van Groene politiek, dierenliefde en terroristensteun vinden we in Groot Brittanie bij de Europarlementariër Caroline Lucas, van de Green Party of England and Wales. Ze behoorde bij de Europarlementariers die de Hamas Premier hebben ontmoet en daarna eisten dat de boycot van Hamas zou worden opgeheven.

" Een groep Europarlementariërs heeft, in strijd met het beleid van de Europese Unie, een ontmoeting gehad met de Palestijnse premier Ismail Haniyeh van Hamas. De parlementariërs ontmoetten Haniyeh dinsdag in Gaza-stad en riep naderhand op tot het opheffen van de internationale boycot van de Palestijnse eenheidsregering. "

Wat gaat haar dat aan vraag je je af? Zijn er in Engeland en Wales geen milieuprojecten meer die dringend ondersteund moeten worden? Is de CO2 uitstoot nu niet meer zo dringend en moeten we ons daarom gaan bezig houden met het " Lijden van het Palestijnse Volk" . Dit zijn de thema's van het Europarlementslid Caroline Lucas: Peace and human rights, international trade and development, transport, planning and health issues and animal welfare.

Een hele mond vol. Gelukkig dat de animal welfare niet te kort komt. Ik moet dan toch heel erg aan Volkert van der G. denken. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Dan kunnen wij niet achterblijven. Hebben we ook nog een Groene politica die de democratie serieus neemt? Ja, natuurlijk wel. Onze eigen Femke slaat ook wild om zich heen.

Normaal gesproken zou ze zich met het redden van het Naardermeer bezig moeten houdenen dat kunnen we nog begrijpen, dat een groene politica daar mee bezig is. Maar ook Femke slaat wild om zich heen als het om de democraties rechten van de terreurbeweging Hamas gaat:

" Het is 'buitengewoon onverstandig' om de radicale Palestijnse beweging Hamas te isoleren, vindt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema. De Europese Unie zou ook met Hamas moeten praten en kritischer moeten zijn over Israël. Dat zei Halsema, die de afgelopen dagen de Palestijnse gebieden bezocht, zondagmiddag in het televisieprogramma Buitenhof. 'Alles is kapot,' zei ze over Gaza, waar gewapende milities de dienst uitmaken op straat."

Ja, dat is inderdaad vreemd, dat gewapende milities de dienst uitmaken. Dat zal ook wel de schuld van Israel zijn, denkt Femke.

Drie groene politicas die, zonder morren en onverwijld de kant van terreur kiezen. Dat is geen toeval meer, maar daar zit systeem achter.

1 comment:

TnT said...

"het dier, het milieu, het klimaat, het ras, het bevel, het imperatief, het principe, het......enz, enz"
Wat zal nu toch "het systeem" zijn?

Taalspelletjes! Mijn computer begrijpt HET.