Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 20, 2007

Driestatenoplossing

Door Keesjemaduraatje
de drie staten oplossing komt weer in beeld als oplossing voor het MIdden-Oostenconflict. Op de website van Anja de Senator van Haat en Terreur wordt weliswaar consequent over de Één-staat-Oplossing geschreven, wat betekent dat de Palestijnen en Joden in één staat gaan wonen. Getalsmatig betekent dat in de praktijk dat we met een islamitisch land te maken krijgen, waar joden hooguit, op zijn best, de status van djimmie (niet gelovige in een islamitisch land) zouden hebben. Niet erg rooskleurig vooruitzicht. De Twee Staten Oplossing wordt al jaren nagestreefd door de internationale gemeenschap, maar is op dit moment niet mogelijk. Hamas en Fatah kunnen het niet eens worden over erkenning van Israel.
Dus is de Driestaten Oplossing een heel aantrekkelijk alternatief. Jordanië zou de Westelijke Jordaanoever overnemen, inclusief de joodse nederzettingen. De Gazastrook komt onder beheer van Egypte. Nu wordt deze driestatenoplossing ook genoemd door Rob de Wijk in Trouw. Weliswaar denkt hij nog dat ook deze oplossing niet realiseerbaar is, maar volgens mij moet je het gewoon vaak genoeg roepen.

No comments: