Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 28, 2007

De Staat verdrukt

Door Keesjemaduraatje
Eén van de bewijzen dat ik nog steeds een anarchist ben en geen rechtse bal, wat veel mensen denken, is dat ik nooit zal roepen om het verbieden van andere meningen of ideologieën. Dat is me namelijk opgevallen tijdens het debat van afgelopen maandag in de Rode Hoed, over Geloofsafval in Nederland, dat er voortdurend door het publiek en de panelleden gevraagd wordt aan de regering, aanwezig in de persoon van Minister Plasterk, om onwelgevallige meningen te verbieden. De staat moet de schoolboekjes beter controleren en de staat moet erop toezien dat er lesgegeven wordt over de pluriforme democratische samenleving. Ik wilde nog opstaan en gaan roepen dat er op de scholen helemaal niet pluriform wordt lesgegeven, want 80% van de leraren is PvdA -of SP-aanhanger en er wordt ononderbroken geïndoctrineerd, dat de ethnische minderheden zo zielig zijn en dat de derde wereld wordt uitgebuit en dat George Bush zo belachelijk is.  Ik heb de vraag toch maar niet gesteld, want er waren al zoveel anderen die vragen stelden en heel erg kwaad werden.

Het is natuurlijk wel een beetje vreemd, als je fundamentalistische moslims in een debat uitnodigt en dan ga je erover klagen dat ze zulke radicale dingen zeggen. Dat is hun show, denk ik dan. Dat is hun bestaansrecht. Maar het vreemde was, dat ook de meest extreme moslim die aanwezig was, vond dat geloofsafval in Nederland helemaal geen punt is en dat niemand daarom bedreigd wordt. Fijn. Ik wilde al weer opstaan  en naar huis gaan. Gelukkig was er nog iemand die in bracht, dat het de afgelopen 1500 jaar in de islamitische wereld steeds een grote moord-en martelpartij was geweest tegen mensen die van hun geloof wilden afvallen. Ook leuk om te weten. Nou ja, dat is dan wel zo in islamitische landen, maar in Nederland helemaal niet, omdat het geen islamtisch land is natuurlijk. Nog niet.

We weten uit ervaring dat Nederland geen eiland is. Buitenlandse dictaturen proberen steeds ons te beïnvloeden en hun dictatur te exporteren.  Theo van Gogh werd door een groep onder leiding van een Syriër vermoord. Ayaan werd door mensen uit allelei landen bedreigd. Saoudische sheiks leveren geld voor de bouw van moskeeën. Dus die invloed is er wel. daarom is het schijnheilig te zeggen dat je het alleen over Nederland wilt hebben. we moeten het over de gehele islam hebben, ook al hebben we daar weinig invloed op. Het probleem moet op tafel komen.

No comments: