Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 04, 2007

Dwangmatige Dans

door Keesjemaduraatje
Gisteren moesten we absoluut naar het personeelsuitje van mijn vrouw haar werk. Trapkarren, midgetgolf en barbecue. Een soort van dwangmatige vrolijkheid, maar dan weet je ook weer dat we onderdeel van de middenklasse zijn, met werk, eigen verdiend inkomen en de daarbijbehorende verplichtingen. We waren met zijn vieren, dus de zoons waren op de één of andere manier, door valse beloftes overgehaald, ook van de partij. Vandaag bleek dat we hadden beloofd dat de ouders de krantenwijk zouden doen. Dus ik liep om een uur of elf al met kranten te sjouwen in de "Kansenwijk" Bennekel.
Daar kregen we ook nog ruzie, omdat mijn vrouw vind, dat ik best wel rechts ben geworden en dat ik zelf 25 jaar geleden ook tegen de G8-top zou hebben gedemonstreerd en dat de kans groot is dat ik dan ook tot het "Autonomenblok" had behoord.  Dan ben je zo'n 16 jaar getrouwd en kom je er opeens achter dat je vrouw ook best wel tegen globalisering is. Terwijl ik dus van de globalisering leef. Ons gezin leeft dus eigenlijk van de globalisering. Ik kan er niets aan doen. Als er geen globalisering zou zijn, dan kon het bedrijf waar ik werk geen Lotus Notes diensten aan de wereld aanbieden, omdat er in Nederand niemand meer bereid is om s' nachts en in het weekend in de IT dienstverlening te werken.

Maar goed, dat allemaal dus even terzijde. Wat is mijn mening over de G8 top en de Slag bij Rostock? Ik zie het hele demonstreren en de daarbijbehorende orgie van geweld als een symbolische dans. Elke keer als er een G8-top is, dan moeten de verschillende organisaties demonstreren en  meestal wordt er ook gevochten en gereld. Met welk doel? Het uitschakelen van het kapitalisme? Daarover stel ik altijd een retorische vraag: "Waardoor is Afrika nu eigenlijk arm, door een teveel aan kapitalisme of door een te weinig aan kapitalisme? " Als er helemaal niets in Afrika wordt geïnvesteerd, gaat het dan wel goed op dat continent?
De organisatoren van de anti-G8-Top-demonstraties doen wel alsof ze helemaal niets met de autonomen te maken hebben en dat het geweld ze verrast, maar ze hebben ook helemaal niets gedaan om het geweld te voorkomen. Ze weten dat het elke keer weer gebeurd en dat er zelfs doden bij vallen, maar het gebeurd gewoon weer opnieuw. Ik feite zijn de autonomen de knokploegen van links.

1 comment:

marij van Eck said...

Ja, Kees, zo wordt een huwelijk er niet makkelijker op. Er totaal verschillende opvattingen op na houden. Maar als het al 16 jaar heeft standgehouden kan het wel tegen een stootje. Optimisme kan nooit geen kwaad. Die "dwangmatige" vrolijkheid is goed gevonden voor dergelijke uitstapjes.