Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 14, 2007

Het Lijden van Hamas

door Keesjemaduraatje
vandaag was mijn door offshoring overbodig geworden en  dus weggewerkte collega op de afdeling voor het exit-gesprek en toen kwam als vanzelf het gesprek op het Lijden van het Palestijnse Volk. Waar moet je het anders over hebben? Je kan het in zo'n situatie ook niet maken over futiliteiten als de persoonlijke doelstellingen te hebben. Dus vertelde hij dat de Drie-Staten-Oplossing nu weldra een feit is. Hamas op de Gazastrook, Fatah op de Westelijke Jordaanoever (dat heet voor de vertrouwde webloglezer Judea en Samaria) en de rest van het Heilige Land heet gewoon Israël. Wat wil je nog meer? Een kind kan de was doen.  Nu kan de Hamas naar hartelust doorgaan met raketbeschietingen vanuit Gaza, terwijl de Israëlisch strijdkrachten dan weten waar ze heen moeten schieten. Het is te gruwelijk en te cynisch voor woorden eigenlijk.
Het is ook niet normaal dat de Europese landen doorgaan met het steunen van de corrupte kliek van President Abbas van de Palestijnse Autoriteiten. Dat ze die man gematigd noemen is al belachelijk. Minister Verhagen had zelfs een gesprek met hem. Ik ben wel benieuwd hoe zo'n gesprek verloopt.

Intussen gaat Anja gewoon door met Israël de schuld geven. Ik ben benieuwd hoe lang dat door gaat. Op dit moment is Hamas bezig de Fatah strijders te executeren. Binnenkort zullen al haar Fatah vriendjes vermoord of uitgeweken zijn en is haar gehele organisatie stuurloos. Dat krijg je er nu van als je steun geeft aan terroristen, zonder je in de situatie te verdiepen.

No comments: