Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Saturday, June 16, 2007

Marie-Reine Mengue me Fouda

door Keesjemaduraatje
vandaag was ik samen met mijn vrouw bij de begravenis van Marie-Reine Mengue me Fouda  en dat was erg treurig, want ze was nog maar 24 jaar oud en is gestorven aan malaria. Jullie weten niet wie Marie-Reine is, maar binnenkort zal de omroep LLink in de serie Warzone een documentaire over Kameroen uitzenden, waarin Marie-Reine een hoofdrol speelt. De documentaire gaat over doofstomme prostituees in Kameroen, die speciaal worden geselecteerd op doofstomheid, zodat ze niet kunnen na vertellen wat er met ze gebeurd. Daarna gaat de documentaire over de massale houtkap in het gebied van de pygmeeën, waardoor het leefgebied van die stam wordt bedreigd. In de nacht van het bezoek aan het gebied, stierven twee babies aan malaria. Waarschijnlijk is Marie-Reine ook in die nacht gestoken door de malariamug. Een paar dagen na thuiskomst werd ze ziek en stierf ze.
Het was de grote droom van haar om eens terug te keren naar Kameroen en de tweede droom was om echt iets voor het land te doen. Beide dromen zijn waar geworden, maar helaas heeft ze het met de dood moeten bekopen.

1 comment:

wendy minten said...

ja.. dat meisje is de zus van mijn vriendin denise.. verschrikkelijk als je zo iets van heel dicht bij mee maakt.. wij kunnen rust vinden met de gedachte dat ze nu bij god is.. we bidden voor mari reine.. dat ze het in de hemel heel fijn mag hebben..

liefs wendy