Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 17, 2007

Verkeerde Paard

door Keesjemaduraatje
Wie heeft er nu op het verkeerde paard gewed, Anja Haatzaaier Meulenbelt of de Israëlische regering? Dat wil ik nu ook wel eens weten. Jarenlang volg ik nu de berichten over Khaled Abu Zaid, de vroegere Fatah terrorist en nu de directeur van de NCCR op de Gazastrook. Khaled_zoon_opfiets
Anja en andere SP grootheden steunen de NCCR al jaren via de Stichting Kifaia. Door deze aandacht via Anja haar weblog zijn de medewerkers van de NCCR ook een beetje bekend geworden in Nederland. Tijdens het bezoek van Khaled en zijn familie aan Anja, konden we live meebeleven hoe de jochies leerden fietsen en hoe ze alle andere mensen van Kifaia opzochten en vrienden werden. En nu ben ik benieuwd hoe het met Khaled en zijn zoontjes gaat. Tenslotte is hij een lid van Fatah en die worden op zijn minst in hun benen geschoten. Dus vertel op. Hoe gaat het met ze?

Absolute radiostilte op het weblog van Anja. Ze kletst er wel rustig op los, dat het allemaal de schuld van Israël, de VS en Europa is, ja natuurlijk, wie anders. Dat Europa geld aan Hamas had moeten geven. Geen woord erover dat ze jarenlang op het verkeerde paard gewed heeft. Hamas is nu de leidende partij op de Gaza en als ze nog verder wil gaan met de "slachtoffers van de intifada" te helpen, dan zal ze zich met Hamas moeten arrangeren.      

Arafat_meulenbelt
Voor extreem links wordt het nu heel moeilijk, want ze wilden graag een verenigde palestijnse beweging steunen en niet één van de partijen. Er werd al jarenlang net gedaan alsof het conflict tussen Hamas en Fatah niet zo groot was en nu blijkt het wel onoverkoombaar te zijn. We zien een duidelijke islamisering van de Palestijnse strijd. De vroegere Fatah was een nationalistische en seculiere beweging. Yasser Arafat sloot meer aan bij Nasser en de andera Arabische nationalistische bewegingen. Hamas is geheel gebaseerd op de Moslimbroederschappen. Het gaat bij Hamas ook niet in de eerste plaats om de bevrijding van Palestina, maar veel meer om het stichten van een islamitische staat. Dat kunnen ze nu mooi eens uitproberen op de Gazastrook. Geen internetcafe's meer, vrouwen een hoofddoek om en meisjes niet meer naar school. Eens kijken of de stichting Kifaia dan nog steeds ze positief over Hamas is. Eens kijken of de Kloosterkerk te Den Haag dan nog steeds inzamelingsacties voor Kifaia houdt. Eens kijken of de koningin dan nog steeds geld in het collectezakje doet als er voor Kifaia gecollecteerd wordt.

Ik denk dat deze "move" van Haniya, om de gehele Gazastrook onder controle te krijgen, wel eens het einde van Hamas zou kunnen worden. Bij elke aanslag die nu nog volgt zijn zij alleen verantwoordelijk en ik denk dat Israel het niet langer pikt om vanuit de Gazastrook beschoten te worden.

En ik heb nog een ander idee:
Nu is de tweestaten oplossing dichter bij dan ooit. Integreer nu Judea en Samaria in Israel en geef iedereen die er woont een Israelisch paspoort. Eens kijken of de palestijnen dat weigeren. Dan heb je de hardliners op de Gazastrook en de mensen die mee willen werken en met de joden in één land willen wonen, hebben de Westelijke Jordaanoever. Stop dan alle geld en energie in opbouwprojecten en samenwerkingsprojecten. Was dat positief genoeg? 

2 comments:

cugel said...

Het verbaast mij dat Anja M. inderdaad liever achter Hamas gaat staan dan achter Fatah. Natuurlijk is Fatah wel corrupter, maar dat kun je makkelijker corrigeren dan de religieuze haat van Hamas. Kennelijk is de de "weg met ons" gedachte nog te sterk in het linkse kamp.

Jan H v H said...

Anja M was een regelmatige bezoekster van Gaza en ongeacht of ze wel of niet achter Hamas staat als politieke beweging en dat ze van mening blijven dat je met Hamas moet praten, zoals ook Harry van Bommel dat vind ( http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2007/06/19/praten-met-hamas ) , zitten ze nu wel met een heel groot probleem.

Hamas heeft nu de Gaza in handen en transformeerd dit deel heel snel in een islamitische enclave waarbij de sharia nu de norm is.
Christenen moeten zich onderwerpen/conformeren aan de islamitische wetten die er nu gelden, ( http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=13162 ) , vrouwen zijn nu verplicht om gesluierd over straat te gaan en voor Anja als feministische christin is dit nu natuurlijk een groot probleem.

Ook alcohol is nu outlawed in de Gaza en on top of the bill, worden allerlei westerse zaken in brand gestoken en/of afgebroken.
Israël heeft duidelijk gemaakt geen Hamastan naast zich te dulden ( http://www.nu.nl/news/1117191/23/rss/'Isral_plant_aanval_op_Gaza'.html )
De vraag is dan ook niet of maar wanneer Israël hard zal toeslaan om de namaakfilistijnen, zoals het in de bijbel te lezen is, voor eens en voor altijd op de plaats te zetten.

Al het geleuter ten spijt, de filistijnse Reus Goliath werd ooit verslagen door de kleine jongen David. Zo zal de huidige islamitische Goliath door de kleine jongen Israël verslagen worden.

Vr. Gr. Jan