Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 12, 2007

Democratisering van Nederland

door Keesjemaduraatje
Er is iets heel geks aan de hand, ontstaan door de forums, weblogs en chatboxen op het Internet. Mensen en groepen die vroeger niet met elkaar in contact waren en weigerden met elkaar te praten, kunnen nu wel communiceren en doen het ook. Daardoor ontstaat eindelijk de egalitaire democratie waar al sinds de Jaren Zestig naar gestreefd is en die de '68-ers niet hebben kunnen realiseren.

In de tijd van de verzuiling bleven alle mensen lekker in hun eigen zuil. wanneer praatte een Rooms-Katholiek nou met een Synodaal-Gereformeerde? Of nog verder terug. Wanneer had een NSB-er nou contact met een Verzetsstrijder? Nooit natuurlijk. Je probeerde elkaar zoveel als kan te vermijden. Een lezer van de Volkskrant ging geen lezersbrief naar de Telegraaf sturen en geplaatst werd hij al helemaal niet. Dus dat was een hele gebrekkige communicatie.

Nu kunnen we naar hartelust onze tegenstanders opzoeken op het internet en lekker op elkaar schelden. De één kan daar wel tegen en de ander niet. als je nu bijvoorbeeld vindt, dat de Arabieren op de Gazastrook maar eens hun mond moeten houden en gewoon onze subsidiecenten op moeten gaan zitten maken, zonder raketten naar de buren te schieten, die kan die mening naar hartelust ventileren op de diverse linkse menslievende fora. Dat schiet de één of andere Senator van Haat en Terreur wel eens in het verkeerde keelsgat en die maakt dan meteen haar weblog-reacties dicht. Jammer. Gemiste kans. Juist als we met elkaar praten kunnen de problemen opgelost worden.   

Nog leuker wordt het, als fascisten gaan bloggen bij Marokkanen, onder de leus: Gemeenschappelijk tegen US-Imperialisme en Zionisme!Solidariteit met Iran! Kijk dan heb je wel de indruk dat de standpunten dichter bij elkaar komen. Aanstaande zaterdag is er een optocht van de Nederlandse Volksunie (NVU) in Den Haag uit solidariteit met Iran en daar wordt op het Marokkaanse forum reclame voor gemaakt.  Een Marokkaans lid van het forum reageert erop en schrijft: "Leg mij eens uit waarom je joden haat en moslims niet.
Extreme Nederlanders haten islam en geen Jodendom. Hun argument is: “islam is agressief en wil Europa veroveren en moslims gebruiken overal geweld. Joden gebruiken geen geweld”. Pim Fortuyn en Balkenende zeiden: "Onze cultuur is de Joodse christelijke cultuur". Jullie van NVU vechten ook voor het behouden van jullie Joodse christelijke cultuur, toch?" Daar kan je weer aan zien dat de Marokkaanse leden van het forum wel onze argumenten begrijpen en zelfs beter in staat zijn de argumenten te duiden dan de leden van de NVU. Maar er wordt tenminste gepraat, wilde ik maar zeggen.

Er zijn ook verschillende extreme forums van de Internationale Socialisten, waarin voortdurend opgeroepen wordt tot afbraak van het kapitalisme en de opbouw van een socialistische heilstaat. Dat mag allemaal in Nederland. Vervelender is het voor ze, als er iemand is die voortdurend reacties plaats in de trant van deze: "Miriyam Aouragh en de andere IS-ers zijn veel te ver gegaan in hun hetze tegen Wilders. Die bijeenkomst op de UVA, waarin Wilders werd uitgescholden voor fascist, terwijl er niemand was die een weerwoord durfde te geven, leek veel op de volkstribunalen in de Sovjet-Unie, waarin soms een heel stadion een boek veroordeelde dat ze zelf niet gelezen hadden."
Dan is natuurlijk de maat vol en blijft er niets anders over dan deze reaguurder uit te schelden voor fascist. Dat gaat dan ook weer te ver en de webmaster reageert:
"..zo onberaden het is om een weblogbezoeker - hoe onbehouwen hij ook in het rond schimpt -'fascist' te noemen, zo regelrecht lasterlijk is de taal die Keesjemaduraatrje zelf hanteert. Mensen zomaar voor 'jihadist' uitmaken - een woord dat bij hem een zeer negatieve lading meekrijgt - zonder enig argument daarvoor, iemand als 'senator van de haat' typeren - het zijn beschimpingen, verdachtmakingen en scheldwoorden, en niet welkom in dit debat, op dit weblog."  Het meest positieve dat je erover kan zeggen is: "We zijn tenminste met elkaar in gesprek".

1 comment:

Jan said...

Volkomen mee eens. Het internet is naar mijn mening al bepalend geweest in het doorbreken van de politieke correctheid.